Eğitim Emülatör Nedir, Nasıl Çalışır? Emülatör Ne İşe Yarar, Nasıl Oyun Oynanır?

Emülatör Nedir, Nasıl Çalışır? Emülatör Ne İşe Yarar, Nasıl Oyun Oynanır?

06.06.2021 - 03:45 | Son Güncellenme:

Bilgisayar programların yazılımı ve hazırlanışı bakımından kendine has bir dili bulunmaktadır. Ancak her dilde kullanabilen bu programların dil çevrimleri emülatör sayesinde yapılmaktadır. Peki, burada adı geçen emülatör ifadesinin başka hangi anlamları bulunmaktadır? Emülatör ifadesi ne için kullanılır? Emülatör, Türkçemizde bulunan kelimeler arasında mıdır? TDK, emülatör ile ilgili olarak anlam açıklamasında bulunmuş mudur? İşte, emülatör ifadesinin tanımı ile emülatör uygulamasının anlamı hakkında detaylar.

Emülatör Nedir, Nasıl Çalışır Emülatör Ne İşe Yarar, Nasıl Oyun Oynanır


Emülatör, terimi Türkçe bir kelime değildir. İngilizce bir kelime olan emülatör ifadesi bir yazılım dil çevirme aracıdır. Türk Dil Kurumu, emülatör hakkında anlatımda bulunmamıştır.

Emülatör Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK emülatör ifadesi hakkında web sayfasında açıklamalarda bulunmamıştır. Ancak araştırma yapıldığında emülatör ifadesinin başka dillerde hazırlanan bilgisayar uygulamalarının istenen başka dillere çevrilmesine yarayan program olarak tanımlandığı bilinmektedir.

Emülatör Ne İşe Yarar, Nasıl Oyun Oynanır?

Sega, Nintendo NES, SNES ve Playstation 1 vb. gibi konsol oyunları olarak bilinen oyunları bilgisayarda, tablette, Android ve IOS sistemli cep telefonlarında oynayabilmeni sağlamakta olan bir dizi yazılım ifadesi emülatördür.