Eş Anlamlı Kelimeler Kavram Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kavramın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Kavram Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kavramın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

21.06.2022 - 02:21 | Son Güncellenme:

Kavram kelimesi, kavramaktan gelmekle beraber, bu kelimenin eş anlamları TDK uyarınca kesin olarak belirlenmemektedir. Ancak yerine konulduğunda benzer anlamı veren birçok sözcük bulunabilmektedir. Birebir aynı anlamı karşılamayan bir sözcük olmadığı için, eş anlamlısı olmayan kavram hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Kavram Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Kavramın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Kavram kelimesinin eş anlamı bulunmamakla beraber, 'algılanan' ve 'nosyon' yakın anlamını ifade eden sözcükleri kapsamaktadır.

Kavram Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Kavram sözcüğünü Türkçede doğrudan karşılayan herhangi başka bir sözcük bulunmamaktadır. Dolayısı ile TDK için bu anlamda belirlenen bir diğer eş anlamlı sözcük ifade edilemez. Ancak bu kelimenin yerine doldurabilecek ya da benzer anlamı çağrıştıracak diğer sözcükler bulunmaktadır. Eş anlam farklı yazılımlara rağmen birebir aynı anlamı karşılamayı ifade etmekle beraber, kavram için diğer bir eş sözcük bulunmaz.

Kavramın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Eş anlam olmamakla beraber, 'tanı', 'algı' 'ifade' bu sözcük için doğrudan yakın anlamları oluşturabilmektedir. Kavramak algılamak sözcüğü ile çok yakın anlamda kullanılmakla beraber, nosyon, us ve akıl benzer nitelikli sözcükler olarak yakın anlam sözlüğünde yer alabilir.