Eğitim F Klavye Nedir, Ne İşe Yarar? F Klavye Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir?

F Klavye Nedir, Ne İşe Yarar? F Klavye Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir?

20.04.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Bilgisayar kullanırken iki farklı klavye çeşidi ön plana çıkar. Bunlar F klavye ve Q klavye olarak değerlendirilmektedir. Peki F Klavye nedir, ne işe yarar? F klavye nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

F Klavye Nedir, Ne İşe Yarar F Klavye Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir

 Klavye seçenekleri günümüzde harfler üzerinden ele alınan ve buna göre değişkenlik gösterir. Türkiye'de ise daha çok F klavye kullanılır. Q klavye ise dünya çapında kullanılan klavye çeşidi olarak öne çıkar.

Haberin Devamı

 F Klavye Nedir?

 Türkçe adına özel olarak geliştirilmiş klavye çeşidine F klavye denmektedir. Bunun temelinde Türkçe alfabe içerisindeki bazı harflerin parmaklara uygun yerde bulunmasıdır. Özellikle İngilizce alfabede yer almayan, ‘Ç, Ş, Ğ ve Ö’ gibi farklı harfler bulunur. Bu harfler sayesinde hem arama motoru kapsamında hem de belge oluştururken Türkçe harfler rahatlıkla kullanılabilmektedir.

 F Klavye Ne İşe Yarar?

 F klavye bilgisayarda işlem yaparken Türkçeyi çok daha kolay bir şekilde kullanma imkanı verir. Farklı bir dizilim ve sıralamaya sahiptir ve İngilizcede bulunmayan, ancak Türkçede bulunan kelimeler yer alır. Böylece çok daha pratik, hızlı ve kolay şekilde yazı yazma imkanı elde edilir. F klavye Q klavye arasında aynı zamanda harflerinin yerlerinin değişmesi üzerinden de farklılık ortaya çıkar.

Haberin Devamı

 F Klavye Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir?

 F klavye Türkiye'de bulunan öncelikli harflerin fiziksel açıdan parmakları uyumluluğu üzerinden büyük yarar sağlar. Bu özelliği ile diğer klavyelere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yani Türkçeyi daha etkin ve kolay biçimde kullanma olanağı sağlar. Diziliminin başında yer alan, ‘F’ harfi ile beraber bu klavyeyi kolay şekilde anlamak mümkün. Diğer klavye türlerine bağlı olarak alfabetik dilim açısından harfler klavyede değişkenlik gösterir. Günümüzde pek çok kişinin kullandığı klavye türleri içerisinde yer alıyor.