Eğitim Fatih Harbiye - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Fatih Harbiye - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

12.04.2023 - 17:06 | Son Güncellenme:

Psikoloji türünde romanlarıyla tanınan Peyami Safa'nın Fatih - Harbiye adlı kitabı ilk kez 1931 yılına yayımlandı. Peyami Safa'nın erken dönem eserlerinden biri olan Fatih - Harbiye, yazarın diğer romanlarına göre daha sade bir üslupla kaleme alınmıştır. Psikolojik tahlillerden ziyade diyalogların ağır bastığı eserde, şehir betimlemelerine ve gözlemlere de yer verilmiştir. Fatih - Harbiye kitabının konusu, özeti ve karakterleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Fatih Harbiye - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Fatih - Harbiye romanı, adını İstanbul'un iki ilçesinden alır. Romanda Fatih, geleneksel değerleri ve dini simgelerken, Harbiye Batılılaşmayı ve modernleşmeyi temsil eder. 

Haberin Devamı

Fatih Harbiye Kitap Özeti Oku

Neriman ile Şinasi, İstanbul'un Fatih ilçesinde birlikte büyümüşlerdir. Arkadaşlıkları zamanla sevgililiğe dönüşmüştür. Şinasi utangaç biri olduğu için ilişkileri arada bir pastanede buluşmaktan ve Şinasi'nin Neriman'ın misafiri olup babasıyla birlikte saz çalmasından ibarettir. 

Neriman, yakın çevresindeki zengin arkadaşlarının nasıl yaşadıklarını gördükçe Şinasi'den uzaklaşır. Çünkü Şinasi'nin ona verebilecekleri sınırlıdır. Oysa Neriman, çok hırslı bir kadındır ve her zaman daha fazlasını istemiştir. Bir gün bir kız arkadaşının evinde Macit adlı zengin bir adamla tanışır. Neriman, Macit'ten etkilenir. İkili yakınlaşır. 

Bir gün Macit, Neriman'ı baloya davet eder. Neriman balo için kendisine kıyafet bakarken bir kadınla tanışır. Kadın, kızının başından geçenleri ona anlatır. Kızın yaşam öyküsü Neriman'ı etkiler. Tekrar Şinasi'ye dönen genç kız, eski hırslarından ve isteklerinden tamamen uzaklaşır. 

Haberin Devamı

 

 Fatih Harbiye Konusu 

 

 Fatih- Harbiye romanında Doğu - Batı çatışması anlatılmaktadır. 

 

 Fatih Harbiye Karakterleri 

 

 1- Neriman 

 

 Fatih'te doğan Neriman, mutaassıp bir ailede büyümüştür. Buna karşın, yakın çevresinde gördüğü kişiler yüzünden gözü yükseklerdedir. Neriman, her zaman zengin biri olmayı hayal eder. Bu nedenle gelenekleri önemsemez. Ona göre hayattan keyif almanın yolu balolara katılmak, alışveriş yapmak ve sık sık seyahat etmektir. 

 

 2- Şinasi 

 

 Şinasi, kendi halinde bir delikanlıdır. Bol bol kitap okur ve hayal kurar. Ancak Neriman gibi kurduğu hayaller zengin olmakla ilgili değildir. O her zaman elindekiyle yetinmesini ve şükretmesini bilen biri olmuştur. Dindar ve geleneklerine sıkı sıkı bağlıdır. Yaşamı sorgular ama hiçbir zaman daha fazlasını istemez. 

 

 3- Macit 

 

 Zengin ve şımarık bir gençtir. Sık sık balolara katılıp gövde gösterisi yapar. Hayattaki tek amacı para kazanmak ve eğlenmektir. 

 

 4- Faiz Bey 

 

 Neriman'ın babasıdır. O da Şinasi gibi geleneklerine bağlı, dini bütün bir adamdır. 

 

 Fatih Harbiye Sayfa Sayısı 

 

 İki kez diziye uyarlanan Fatih Harbiye romanı 128 sayfadır.