Eğitim Favicon Nedir, Ne İşe Yarar? Favicon Nasıl Yapılır?

Favicon Nedir, Ne İşe Yarar? Favicon Nasıl Yapılır?

17.02.2022 - 16:58 | Son Güncellenme:

Dilimizde kullanılmakta olan farklı birçok kelimenin olduğunu söylemek mümkündür. Favicon kelimesi de dilimizde sıklıkla kullanılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Favicon nedir, ne işe yarar? Favicon nasıl yapılır? Favicon kelimesinin sahip olduğu anlam ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Favicon Nedir, Ne İşe Yarar Favicon Nasıl Yapılır

Favicon kelimesi özellikle son zamanlarda oldukça fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Favicon özellikle web tasarımı ile uğraşan kişiler tarafından sıklıkla karşılaşılan terimler arasında yer almaktadır. Bir web sitesinde kurumsal kimlik oluşturmak amacıyla favicon kullanıldığını söylemek mümkündür. 

Haberin Devamı

 Favicon Nedir, Ne İşe Yarar?

 Favicon kelimesinin web sitesi tasarımı yapacak olan kişiler tarafından sıklıkla karşılaşılan bir terim olduğunu söylemek de mümkündür. Favicon mevcut logonun 16x16 boyutlarındaki hali olarak ifade edilebilir. Web sitesinin bir tarayıcıda açılmasıyla birlikte sekmede görülen logonun favicon olarak nitelendirildiğini söylemek de mümkün olmaktadır. 

 Favicon Nasıl Yapılır?

 Web tasarımı yapmak isteyen kişilerin favicon yapımı hakkında da bilgi sahibi olması gerekmektedir. Öncelikli olarak Photoshop programının açılması gerekir. Site için önceden hazırladığınız logoyu kullanarak favicon oluşturabilirsiniz. Öncelikle 32×32 px ölçüleri ile bir çalışma dosyası oluşturulur. Sonrasında ise dosyanın içerisine sitenin logosu ortaya gelecek şekilde yerleştirilir.

Haberin Devamı

 Dosyanızı .gif formatında kaydetmeniz gerekecektir. Kaydedilen dosyanın favicon formatına dönüştürülmesi için ise favicon generator sitesine girilmesi gerekmektedir. Kaydedilen dosyayı favicon uzantılı hale getirmek için ise “Generate Favicon” seçeneğine basılmalıdır.