Eğitim Femur Uzunluğu (Fl) Nedir, Ne İşe Yarar? Fl Kaç Olmalıdır?

Femur Uzunluğu (Fl) Nedir, Ne İşe Yarar? Fl Kaç Olmalıdır?

09.06.2022 - 17:01 | Son Güncellenme:

Femur yani uyluk kemiğinin ölçüsünü belirleyen değer olarak bilinir. Bebeğin boy uzunluğunu tahmin ederken kullanılan en önemli değerdir. Peki kısaca FL olarak bilinirdi 7 ile çarpmak suretiyle ele alınır. Peki femur uzunluğu (FL) nedir, ne işe yarar? FL kaç olmalıdır? Femur uzunluğu hakkında ayrıntıları derledik.

Femur Uzunluğu (Fl) Nedir, Ne İşe Yarar Fl Kaç Olmalıdır

Bebeğin boyunu tahmin ederken kullanılan değer FL olarak bilinir. Aynı zamanda femur olarak bilinir ve bu durum uyluk kemiği ölçüsü şeklinde ifade edilir. Bu durum genelde gebelik döneminde bebeğin boy uzunluğu için önemli bir tahmin sağlar.

Femur Uzunluğu (FL) Nedir?

Femur uzunluğu uyluk kemiğinin ölçüsü olarak ifade edilebilir. Gebelik döneminde bebeğin boy uzunluğunun tahmini olarak ne olduğuna yönelik matematiksel bir işlemdir. Uyluk kemiğinin ölçüsünü belirten femur, tahmini bir uzunluk olarak 7 ile çarpılır. Böylece ortalama şekilde bebeğin boy uzunluğunu verir.

Femur Uzunluğu (FL) Ne İşe Yarar?

Femur uzunluğu yani FL, bebeğin gebelik döneminde tahmini boyunu ölçmek için kullanılır. Genelde 26 haftadan sonra 10 günlük bir sapma ile birlikte, bebeğin boy uzunluğunun ortalaması çıkarılabilir. Sağlık açısından önemli bir Veri olarak gebelik dönemi boyunca femur uzunluğu ele alınır. Bu uzunluk FL cinsinden bir ölçüm olarak değerlendirilir ve 7 ile çarpılır. Gebelik dönemine bağlı olarak böylece bebeğin boy uzunluğunun nasıl ve ne şekilde seyir gösterdiğine dair veriler sağlanır.

FL Kaç Olmalıdır?

Anne karnındaki bebeğin boyunu ölçmek için yapılan işlem FL olarak bilinir. Bu durum bebeğin boy uzunluğunun ölçüsüdür. Kemik uzunluğu olarak da bilinen femur, ultrason ölçümü üzerinden ele alınır. Örneğin 20 haftalık gebelik dönemi içerisinde bebeğin FL üzerinden uzunluğu 32 milimetre kadar olmalıdır. Bu durum Ortalama olarak ele alınır ve gebeliğin dönemine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.