Eğitim Firewall Nedir, Nasıl Korur? Bilgisayarlarda Güvenlik Duvarı Nasıl Çalışır, Neden Gereklidir?

Firewall Nedir, Nasıl Korur? Bilgisayarlarda Güvenlik Duvarı Nasıl Çalışır, Neden Gereklidir?

15.03.2021 - 01:30 | Son Güncellenme:

İnternet güvenliğinin sağlanması ve kötü amaçlı yazılımlara ve web sayfalarına karşı korunmak çok önem arz eden konulardan bir tanesidir. Bu zararlı faaliyetlere karşı önlem alınmaz ise sonuçları kötü olacak etkenler ile karşılaşmak hiçte kaçınılmaz değildir. Bu bağlamda sanal ortamda ve ağ ortamlarında verilen mücadele de etkili bir şekilde sağlanmaktadır. Bu bağlamda birçok güvenlik unsurları oluşturulmuştur. Bunlardan en göze çarpanı da firewall olarak bilinen güvenli sistemleridir. Peki nedir bu firewall ve nasıl çalışır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Firewall Nedir, Nasıl Korur Bilgisayarlarda Güvenlik Duvarı Nasıl Çalışır, Neden Gereklidir

 Firewall bilgisayar ve ağ ortamlarını korumayı amaçlayan sistemlerin başında gelmektedir. Bu sistemi tıpkı bir anti virüs programı gibi düşünmek mümkündür. Ancak firewall anti virüsten de daha etkili bir koruma biçimidir.

Haberin Devamı

 Firewall Nedir? Nasıl Korur?

 Türkçemizdeki karşılığı güvenlik duvarı olan firewall ifadesi için öncelikle edinilmiş bir cihazın olması ve tasarlanan bu yazılımın bilgisayar ve ağ donanımlarına entegre edilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda güvenlik duvarı oluşturulmuş olacaktır. Firewall ağınıza gelen tüm giriş ve çıkış bağlantılarını kontrol ederek ağ trafiğini denetlemek biçimi ile korumaktadır.

 Bilgisayarlarda Güvenlik Duvarı Nasıl Çalışır, Neden Gereklidir?

 Güvenlik duvarı iç ağ ve dış ağlar arasındaki network adı verilen ağ trafiğini kontrol ederek, tanımlanmış güvenli içeriğe sahip olup olmadığını denetleyerek güvenlik duvarını çalıştırmış olur. Bu sistem ağ tehdit unsurlarına karşı mutlak olması gereken bir sistemdir.