Eğitim Firkete Nedir, Kullanım Amaçları Nelerdir? Firkete Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Firkete Nedir, Kullanım Amaçları Nelerdir? Firkete Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

17.03.2021 - 16:05 | Son Güncellenme:

Türkçe ’de birçok farklı kelime bulunuyor. Bu kelimelerden bir tanesi de firkete kelimesidir. Firkete kelimesinin anlamını birçok kişi bilmemektedir. Firkete sözcüğü dahil olmak üzere birçok sözcüğün ne anlama geldiği tam olarak bilinmemektedir. Firkete nedir, kullanım amaçları nelerdir? Firkete TDK sözlük anlamı nedir? İşte firkete kelimesi ile ilgili detaylı bilgiler.

Firkete Nedir, Kullanım Amaçları Nelerdir Firkete Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Firkete birden fazla anlama gelmektedir. Firkete sözcüğü üç farklı nesne için kullanılmaktadır. Aslında temel olarak firkete sözcüğü “U” şekline sahip olan tel yapılara denilmektedir. Aslında şekil ve yapı olarak aynı olan birkaç farklı maddeye firkete ismi veriliyor.

Firkete Nedir, Kullanım Amaçları Nedir?

Firkete, U harfinin şeklinde bükülmüş olan donatıya verilen isimdir. Çengelli iğneye de firkete denilmektedir. Aynı zamanda kadınların saçlarını tutturabilmek amacıyla kullanmış oldukları U harfi biçimindeki tel saç tokasında aynı isim verilmektedir. Fakat firkete özellikle inşaatlarda kullanılan demirden tellere denilmektedir. Demirin taşınmasının kolaylaştırılması amacıyla firketeler kullanılmaktadır.

Firkete TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Firkete sözcüğünün TDK sözlüğü içinde yer alan anlamı; kadınların saçlarını tutturabilmek amacıyla kullanmış oldukları U harfi şeklindeki telden oluşan veya naylondan oluşan saç tokasıdır.