Eğitim Fortis Fortuna Adiuvat Ne Demek, Türkçesi Nedir? Fortis Fortuna Adiuvat Ne Anlama Gelir?

Fortis Fortuna Adiuvat Ne Demek, Türkçesi Nedir? Fortis Fortuna Adiuvat Ne Anlama Gelir?

07.06.2022 - 16:40 | Son Güncellenme:

Latince bir tabir olan Fortis Fortuna Adiuvat, talih cesurları sever anlamını ifade etmektedir. Günümüzde popüler olan ve birçok sticker, defter ve dergi kapağı vb. ürünlere de ilham veren bu söz hayatımıza John Wick ile beraber girmiştir. John Wick'in sırtında dövme olarak yer alan bu söz gençler tarafından sevilmiş ve kullanılmaya devam edilmektedir. İşte, tüm detaylar.

Fortis Fortuna Adiuvat Ne Demek, Türkçesi Nedir Fortis Fortuna Adiuvat Ne Anlama Gelir

Yabancı dilde oluşan kalıplaşmış ifadeler günümüzde popüler olarak kullanılmaktadır. Özellikle kulağa hoş gelen söz kalıplar birçok farklı alanda dekor amaçlı da tercih edilirken dövme olarak da yaptıranlar vardır. Fortis Fortuna Adiuvat sözünü kullanacaklarda mutlaka anlamını doğru öğrenmelidir.

Fortis Fortuna Adiuvat Ne Demek? Türkçesi Nedir?

Fortis Fortuna Adiuvat, talih cesurlara yardım eder, talih cesurları sever, cesurlardan yanadır gibi birkaç farklı şekilde Türkçe karşılık bulmaktadır. En çok kullanılanı talih cesurdan yanadır şeklindedir.

Fortis Fortuna Adiuvat Ne Anlama Gelir?

Fortis Fortuna Adiuvat, talih cesurlardan yanadır anlamına gelmektedir. Cesaret veren bu söz kişinin talihini açması için biraz cesur ve harekete geçen biri olması gerektiğini ifade eder.