Eğitim Futbol Nedir, Kaç Kişiyle Oynanır? Futbol Sahası Ölçüleri Nelerdir?

Futbol Nedir, Kaç Kişiyle Oynanır? Futbol Sahası Ölçüleri Nelerdir?

02.03.2021 - 15:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın en eğlenceli oyunlarında biri olarak futbol oyunu bilinmektedir. Bu nedenle futbol oyunun kurallarının bilinmesi oldukça önemli olmaktadır. Son zamanlarda pek çok kişi tarafından futbol hakkında sorular sorulmaktadır. Son yıllarda pek çok kişi tarafından Futbol nedir, kaç kişiyle oynanır? Futbol sahası ölçüleri nelerdir? Gibi soruları bulunmaktadır. İşte, futbol ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Futbol Nedir, Kaç Kişiyle Oynanır Futbol Sahası Ölçüleri Nelerdir

Futbol 14. Yüzyıllarda bulunduğu rivayet edilen spor dalı olmaktadır. Bugün dünyanın hemen hemen her yerinde bu spor faaliyetinin yerine getirildiği bilinmektedir.

Haberin Devamı

Futbol Nedir, Kaç Kişiyle Oynanır?

Futbol temelde bir top oyunu olarak bilinen ve dünyada pek çok birey tarafında oldukça çok sevilen spor dalı olmaktadır. Son yıllarda futbol sporuna olan ilgi oldukça artmıştır. Özellikle büyük prodüksiyon ve yapılar sayesinde futbol daha da ileri seviyelere kadar taşınmaktadır. Futbol temel ölçeklere göre 11 kişi ile oynana bir spor dalı olmaktadır. Her hata yapan futbolcu sonucunda kısmı kart ve arı kart gibi cezai durumlar olabilmektedir. Bu durumlardan kaçınılması için dikkatli ve far pay sınırlarında futbol oynamasında fayda vardır.

Her yıl daha da fazla seyirci ve kitlesi olan futbol oyunu için uluslararası bir futbol komisyonu bulunmaktadır. Bu komisyon sayesinde dünya üzerinde şike gibi durumlardan kaçınılması sağlanmaktadır. Ayrıca futbolcu transferleri ve ya diğer hak yenme gibi durumlarda da bu yapılalar işlemektedir. Bu işlemeler sonucunda kulüp kapanma işlemine kadar devam edilmektedir.

Haberin Devamı

Futbol Sahası Ölçüleri Nelerdir?

Futbol sahası ölçüleri oldukça değişiklik göstermektedir. Aslında futbol sahası ölçüleri daha çok bireylerin profesyonellik durumuna göre değişmektedir. Standart olarak bir futbol sahsında 11 kişilik takımlar için en ideal ölçü birimi 90 ve 12 metre arsında değişmektedir.