Eğitim Gaga Taşı Nedir, Neyden Yapılır? Nasıl Kullanılır?

Gaga Taşı Nedir, Neyden Yapılır? Nasıl Kullanılır?

04.01.2022 - 16:44 | Son Güncellenme:

Gaga taşı, kalsiyum ihtiyacından kaynaklı olarak muhabbet kuşuna verilen bir taştır. Bu taş, genellikle evcil hayvan dükkanlarında bulunan bir taştır. Kafeste beslenen kuşların doğal ihtiyaçlarını karşılamak İçin kullanılan bu taş, doğal malzemeler ile üretilir. Gaga taşı nedir, neyden yapılır sizler için derledik.

Gaga Taşı Nedir, Neyden Yapılır Nasıl Kullanılır

 Kuşların da kendilerine özel bazı kişisel bakım yöntemleri bulunur. Kişisel bakım ihtiyaçlarının ise, doğal yöntemlerle ve malzemelerle giderilmesi tavsiye edilir.

Haberin Devamı

 Gaga Taşı Nedir?

 Muhabbet kuşunun kalsiyum ihtiyacını karşılamak için gaga taşı kullanılır. Bu taş, evcil hayvan mağazalarında satılır. Kuşların kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamaya ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

 Gaga Taşı Neyden Yapılır?

 Kuş kumu, alçı, yumurta kabuğu malzemelerine su ilave edilerek donması beklenir. Bu işlem sonucunda ise, gaga taşı oluşur. Çeşitli faydaları olan gaga taşı, kalsiyum takviyesi olarak verilir. Aynı zamanda bu taşa, sübye kemiği ya da ahtapot kemiği de denir. Hem doğaldır hem de yüksek oranda kalsiyum içerir.

 Gaga Taşı Nasıl Kullanılır?

 Gaga taşı, kulun kafesine asılarak kullanılır. Kafeste beslenen kuşların pek çok doğal ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçların ise, doğal yöntemlerle giderilmesi gerekir. Kuşların da kendilerine özel kişisel bakım yöntemleri vardır. Kişisel bakım ihtiyaçlarının doğal yöntemler ve malzemelerle giderilmesi önemlidir. Doğal yöntemlerin kullanılması yeni nesillerin de daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar.

Haberin Devamı

 Kıvrık gagalılar adı verilen kafes kuşlarında kemirme ve törpüleme ihtiyacı vardır. Aynı zamanda bazı mineralleri de bu arada almak ister. Bunun için bilinçli bir şekilde doğal yollar denenmesi gerekir. Çoğu kişi gaga taşının kuşun, sadece törpüleme ve kemirme ihtiyacını karşılayan bir araç olduğunu düşünür. Aslında bu taş, bir çeşit besin takviyesi olarak da bilinir. Ama kuş için doğru taşı seçmek gerekir.