Eğitim Gmp Nedir, Gmp Standartı Ne Demek? Gmp Belgesi Nasıl Alınır?

Gmp Nedir, Gmp Standartı Ne Demek? Gmp Belgesi Nasıl Alınır?

26.03.2021 - 16:28 | Son Güncellenme:

Üretim alanında belli hijyen standartlarında üretimi gerçekleştirmek büyük önem taşımaktadır. GMP de bu denetimde yer almaktadır. GMP nedir? GMP standartları nelerdir ve GMP belgesi nasıl alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Gmp Nedir, Gmp Standartı Ne Demek Gmp Belgesi Nasıl Alınır

Endüstri alanında üretilmiş çeşitli ürünleri hayatımız içerisinde sık şekilde kullanıyoruz. Bunlar zaman zaman yiyecekler oluyor zaman zaman ise makyaj malzemeleri gibi kozmetik ürünler oluyor. Tüm bu ürünler vücudumuza giriyor ya da cildimize yakın temas halinde bulunuyor. Dolayısıyla tüm bu ürünlerin bazı hijyen standartlarına göre üretilmesi büyük önem taşıyor. Bu konuda karşımıza GMP belgesi çıkıyor.

Haberin Devamı

GMP Nedir?

GMP, iyi üretim uygulamaları olarak ifade edilmektedir. Hijyenik gereksinimlerle ilgilidir. Çeşitli alanlardaki üretimlerin hijyenik olarak tasarlanması ve kurulmasını denetlenmektedir. Bu alanlar arasında gıda, kozmetik, kimyasal madde üretimi ve ilaç üretimi gibi alanlar bulunmaktadır. Bu standartlara dikkat etmeyen işletmelerin üretimine izin verilmemektedir.

GMP Belgesi Nasıl Alınır?

GMP belgesi alabilmek adına kuruluşların öncelikle hijyen standartlarını yerine getirmesi gerekmektedir. Bu standartların yerine getirilmesinin ardından belgelendirme kuruluşuna başvurmak gerekmektedir. TÜRCERT, GMP belgesi alabilmek adına başvurulabilecek kurumların arasında yer almaktadır.