Eğitim Gotik Sanat Nedir? Gotik Sanat Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Gotik Sanat Nedir? Gotik Sanat Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?

11.02.2022 - 14:50 | Son Güncellenme:

Roma dönemi barbarlarını tanımlamak için kullanılan gotik kavramı son yıllarda sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Özellikle gotik sanatı ile ortaya konmuş mimari eserler dünyada oldukça ilgi görmektedir. Bu anlamda pek çok sanat eseri ortaya konmuştur. Peki, gotik sanat nedir? Gotik sanat eserleri ve özellikleri nelerdir? Gotik sanatı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Gotik Sanat Nedir Gotik Sanat Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir

 Gotik kavramı ilk kez Giorgo Vasarı tarafından kullanılmış ve bu kavram 15. yüzyıla kadar sürmüştür. Barbarları tanımlamak için kullanılan bu kavram günümüze kadar gelmiş ve pek çok gotik sanatı eserleri ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

 Gotik Sanatı Nedir?

 Gotik sanatı Fransa'da ortaya çıkmış bir sanattır. 12. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar etkileri sürmüş olan gotik sanatı farklı ülkelerde ortaya çıkmıştır. En uzun etkileri Fransa'da görülmüş ve kısa süreli İtalya'da da etkileri sürmüştür. 

 Gotik sanatı eserleri 1122 ile 1151 yılları arasında başlamış ve ilk eser Paris'te bulunan Saint- Deniz manastır Kilisesi olmaktadır. Gotik sanatında süslemeler sıklıkla kullanılmıştır. karmaşık bir işleme yöntemi uygulanan bu sanatta binalar uzunlama yönünde gerçekleşmiştir. 

 Gotik Sanat Eserleri ve Özellikleri Nelerdir?

 Gotik sanatında pek çok mimari eserler verilmiştir. Gotik sanat eserleri ve özellikleri şunlardır.

 - Köln Katedrali: Kuzey Avrupa'nın en büyük gotik katedralidir. Yapımı yaklaşık 600 yıl sürmüştür. Gotik tarzda inşa edilen en yüksek ikinci kuleye sahip olan Köln Katedrali 2. Dünya Savaşında ufak tefek hasarlar ile atlatmıştır.

Haberin Devamı

 - Milano Katedrali: Piazza del Duomo'da bulunan dünyaca ünlü Milano Katedrali yapımı yaklaşık olarak 600 yıl sürmüştür. 1386 yılında yapımına başlanmış ve 1402 yılında tamamlanmıştır. Dünyanın en büyük üçüncü katedrali olan Milano Katedrali çok sayıda kulelerden oluşması nedeniyle etkileyici bir yapıya sahiptir.

 - Notre Dame de Paris: Fransızcada bizim anamız ve Meryem ana anlamına gelmektedir. Gotik mimarisinin başladığı yer olan Fransa'da yer alan katedral Avrupa'nın en büyük ve en önemli kilisesidir.