Eğitim Gözde Cyl Nedir? Gözlük Reçetesi Cyl Yazan Yer Ne Demek?

Gözde Cyl Nedir? Gözlük Reçetesi Cyl Yazan Yer Ne Demek?

08.02.2022 - 15:44 | Son Güncellenme:

Gözde Cyl sık sık merak edilen ve ne olduğu araştırılan durumlardan biridir. Özellikle göz problemi yaşayan kişiler tarafından gözde cyl ne olduğu merak edilerek araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan gözde cyl nedir öğrenebilir ve buna göre karşılaştığınızda ne olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Gözde CYL nedir? Gözlük reçetesi CYL yazan yer ne demek detayları ile sizler için derledik.

Gözde Cyl Nedir Gözlük Reçetesi Cyl Yazan Yer Ne Demek

Gözde CYL olması gözde astigmatizma olması anlamına gelmektedir. Bu nedenle gözünde CYL ya da SİL olan kişilerin astigmatizma sorunu olduğu anlaşılmaktadır.

Haberin Devamı

 Gözde CYL Nedir?

 Gözde CYL olması kişilerde astigmatizma olduğu anlamına gelir. Bu değerlerin + ya da - olması mümkündür. Bu değer genellikle -/+ 0,25 ya da -/+6,00 olması mümkündür. Bu değerler arasında CYL değeri olan kişilerin gözlerinde astigmatizma sorunu vardır.

 Gözlük Reçetesi CYL Yazan Yer Ne Demek?

 Gözlük reçetesinde CYL yazan kişilerin gözlerinde astigmat problemi olduğu anlaşılmaktadır. CYL cylinder yani silindir kelimesinin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Gözlük reçetesinde CYL yazan kişilerde astigmatizma sorunu olduğu anlaşılır.