Eğitim Günkü Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Gün Kü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Günkü Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Gün Kü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

01.10.2022 - 01:44 | Son Güncellenme:

İnsanlar kullandıkları kelimeler hakkında çoğu zaman bazı detayları kaçırırlar. Özellikle hangi kelimenin nasıl yazılacağı hakkında çok fazla hata yapılmaktadır. Bunlardan biriside günkü sözcüğü ile alakalıdır. Çünkü bu sözcüğü 'gün kü', 'gün ki' ve buna benzer şekillerde yazanlar vardır. Ancak bu kelime sadece günkü olarak yazılır. İşte, tüm detaylar.

Günkü Nasıl Yazılır Tdkya Göre Gün Kü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Her kelime için standart bir yazım şekli bulunur. Bu yazım şekilleri için TDK oldukça güvenilir bir kaynaktır. Ayrıca günkü sözcüğü de en fazla yanlış yazılan kelimeler arasında bulunur. 

Haberin Devamı

 Günkü Nasıl Yazılır? 

 Günkü sözcüğü bitişik şekilde yazılması gereken bir kelimedir. Bu kelimeyi ayrı veya başka şekillerde yazmak yanlış yapıldığını gösterir. Buna göre tek doğru yazılış olarak 'günkü' sözcüğü bilinmelidir. 

 TDK'ya Göre Gün Kü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? 

 TDK içerisinde günkü şeklinde olan kelime bitişik olarak karşımıza çıkar. Doğal olarak farklı olarak bir yazım yapıldığı zaman bu yanlış olarak değerlendirilir. TDK içerisinde yer alan bilgilere göre bu kelime 'günkü şeklinde yazılır. Başka türlü yazılması kesinlikle doğru olmaz.