Eğitim Hard Reset Nedir, Ne İşe Yarar? Hard Reset Nasıl Atılır, Her Şey Silinir Mi?

Hard Reset Nedir, Ne İşe Yarar? Hard Reset Nasıl Atılır, Her Şey Silinir Mi?

02.11.2021 - 16:40 | Son Güncellenme:

Genellikle Android telefon sistemine sahip olan kişilerin sıklıkla uyguladıkları işlemlerden biri hard resettir. Hard reset, telefon sıfırlama işlemi olarak da bilinmektedir. Bu işlem iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Ancak son derece dikkatli bir şekilde bu işlemin yapılması gerekmektedir. Sizler için hard reset nedir, nasıl atılır ve ne işe yarar hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Hard Reset Nedir, Ne İşe Yarar Hard Reset Nasıl Atılır, Her Şey Silinir Mi

Bazı durumlarda telefonu fabrika ayarlarına döndürmek herhangi bir şekilde işe yaramaz. Bu gibi durumlarda telefona hard reset işlemi uygulanmaktadır.

Hard Reset Nedir?

Hard reset, mobil sistemlerde uygulanan telefonu tamamen sıfırlamaya yardımcı olan bir işlem türüdür. Fabrika ayarlarına döndürmekten farklı bir şekilde yapılmaktadır. Telefon içerisinde yer alan bütün uygulama, yazılım ve bilgileri silmektedir. Telefon sıfır haline gelerek, ilk kurulumunda ki durumuna getirir.

Hard Reset Ne İşe Yarar?

Hard reset işlemi telefon içerisinde yer alan uygulamaları, resimleri, videoları, belgeleri, müzikleri ve dosyaları silmektedir. Telefon tamamen ilk kutudan çıktığı haline dönmektedir. Belirli işlem sıraları ile hard reset kolay bir şekilde atılabilir.

Hard Reset Nasıl Atılır, Her Şey Silinir mi?

Hard reset atmak için öncelikle telefonunuzu komple olarak kapatınız. Telefon tamamen kapandıktan sonra ses açma, orta tuş ve güç tuşuna aynı anda basmanız gerekmektedir. Bu cihaz sıralaması, telefonun markasına göre farklı yerlerde olabilir. Hard reset atma işlemi sırası ile şu şekilde yapılmaktadır;

Haberin Devamı

Ses açma tuşu yardımı ile factory reset seçeneği üzerine geliniz ve sonrasında ise güç tuşuna basmanız gerekmektedir.

Ekran üzerinde bulunan “delete all user data” seçeneğine giriş yapınız ve power tuşuna basarak işleme devam ediniz.

Sonrasında ise işlem bittiğinde recovery menüsüne giriş yaparak power tuşu ile tamam demeniz gerekmektedir.

Sonrasında ise cihazın yeniden başlamasını bekleyiniz.

Ortalama beş dakika içerisinde telefonunuz tekrar açılacaktır.

Hard reset işlemi sonrasında telefonunuzda herhangi bir belge kalmaz, her şey silinir bundan kaynaklı önemli belgelerinizi mutlaka depolayınız.