Eğitim Hem Etçil Hem Otçul Olan Hayvanlar Nelerdir? Et Ve Ot Yiyen Hayvanlar

Hem Etçil Hem Otçul Olan Hayvanlar Nelerdir? Et Ve Ot Yiyen Hayvanlar

31.10.2021 - 01:29 | Son Güncellenme:

Hayvanlar aleminde yer alan canlılar etçil ve otçul olarak ayrılmaktadır. Bazı hayvanlar ise hem etçil hem de otçul olarak bilinmektedir. Yani bu hayvanları etçil ve otçul şeklinde tek bir özellikle ayırmak mümkün değildir. Hem etçil hem otçul olan hayvanlar nelerdir? Et ve ot yiyen hayvanlar nelerdir tüm detayları ile derledik.

Hem Etçil Hem Otçul Olan Hayvanlar Nelerdir Et Ve Ot Yiyen Hayvanlar

Hayvanlar arasında yer alan bazı türler neredeyse her türlü besini tüketmektedirler. Bu tip hayvanlar etle beslenmelerine rağmen birçok zamanda otla da beslenmektedirler. Bu özellikleri ile ilgi çeken hayvanları herkes çok merak etmektedir.

Haberin Devamı

Hem Etçil Hem Otçul Olan Hayvanlar Nelerdir?

Doğada bulunan hayvanlardan hem bitkilerle hem de etle beslenen türlere hepçil türler denilmektedir. Hepçil hayvanlar besin zincirinde en şanslı hayvanlardır. Çünkü bu türlerin besin kaynakları daha çoktur. Bundan dolayı hepçil hayvanların aç kalması çok zordur. Et olmayan yerlerde bitki türleri ile beslenen bu hayvanlar bitki olmayan yerlerde de et ile beslenebilir.

Etçil olan canlıların köpek dişleri oldukça gelişmiştir. Otçul canlılarda ise azı dişlerinin daha güçlü olduğu görülmektedir. Bu durum hepçil türlerde eşit şekilde dağılmıştır. Yani hepçil türlerin hem azı dişi hem de köpek dişleri çok gelişmiştir. Tabi bu durum önemli avantajlar sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Böylelikle hepçil hayvanlar besin bulma konusunda daha büyük şanslara sahip olmayı başarmaktadırlar.

Et ve Ot Yiyen Hayvanlar

Et ve ot ile beslenen hayvanlar arasında birçok farklı tür bulunmaktadır. Bu türlerin sayısı çok olsa da bazı türler daha fazla kişi tarafından bilinmektedir.

- Şempanze

- Karga

- Tavuk

- Fare
- Örümcek

- Ayı

- Istakozlar

- Domuz

- At nalı yengeçleri

- Bazı deniz kaplumbağaları türleri

- Bazı maymun cinsleri

- Deve kuşu

- Sincap

- Hindi

- Tilki