Eğitim Hgs Gri Liste Ne Demek? Gri Listeye Alınmak Ne Demek?

Hgs Gri Liste Ne Demek? Gri Listeye Alınmak Ne Demek?

23.08.2022 - 16:58 | Son Güncellenme:

Hızlı geçiş servisi olarak ön plana çıkan HGS, 45 TL'nin altına indiği vakit gri listeye alma durumuna gösterir. Bu da HGS gri liste olarak ifade edilir. Hgs gri liste ne demek? Gri listeye alınmak ne demek? Gri liste konusunda merak edilen tüm detaylar.

Hgs Gri Liste Ne Demek Gri Listeye Alınmak Ne Demek

Bakiye HGS üzerinden genel olarak 45 TL'nin altına indiği vakit, kişi gri listeye girmiş olur. Böylece kısıtlı biçimde yolculuk gerçekleştirilir. Özellikle bu duruma dikkat edilmesi yolculuk esnasında yaşanabilecek olası problemlerin önüne geçebilir.

Hgs Gri Liste Ne Demek?

HGS üzerinden bakiyesi 45 TL’nin altına girmiş olan kişiler gri listeye dahil olur. Bu durumda gelen uyarı mesajlarına dikkat edilmez, bu şekilde yolculuk edilir ise ceza alma durumu ortaya çıkabilir. O yüzden hızlı geçiş servisi kapsamındaki bakiyenin 45 TL düzeyine çıkarılması önemli bir yer taşır.

Gri Listeye Alınmak Ne Demek?

Gri liste genel olarak HGS üzerinden ele alınan bir durumdur. Bu tür durumlarda kişi HGS bakiye kapsamında miktarı 45 TL'nin altına inmiştir. Böyle durumlarda kişi gri listeye alınır ve yolculuk esnasında ceza yeme durumu ile karşı karşıya kalabilir.