Eğitim Hiatus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Midede Hiatus Ne Demek?

Hiatus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Midede Hiatus Ne Demek?

23.08.2022 - 17:01 | Son Güncellenme:

Hiatus kelimesinin açıklık, yarık anlamları bulunmaktadır. Tıpta çeşitli yapıların geçtiği açıklıklar hiatus kelimesi ile ifade edilmektedir. Yemek borusunun göğüs boşluğundan karına geçtiği seviyede, diyaframdaki açıklık hiatus adını almaktadır. Hiatus ne demek? Hiatus TDK sözlük anlamı nedir? Midede hiatus ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hiatus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Midede Hiatus Ne Demek

Hiatus, diyaframdaki alışılmadık biçimde olan geniş açıklığı ifade etmektedir. Esnemek veya açmak anlamları kullanılmaktadır.

Hiatus Ne Demek?

Hiatusun kelime anlamı boşluk, aralık ve yarık olmaktadır. Bütün insanların midesinde hiatus bulunmaktadır. Midedeki hiatusta sorun olması durumunda, boğulmuş fıtık görülmektedir. Boğulmuş fıtık midenin sıkışmasına ve kan akışının kaybedilmesine neden olmaktadır.

Hiatus TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK sözlük anlamına göre hiatus bilinenden farklı bir anlam içermektedir. Hiatus ünlü çatışması olarak adlandırılmaktadır.

Midede Hiatus Ne Demek?

Yemek borusu ortalama 38-40 cm olmakla birlikte hiatus adıyla isimlendirilen karın boşluğunun içerisinde bulunmaktadır. Diyaframdaki boşluğun genişlemesi sonucunda, karnın içinde olması gereken mide göğüs boşluğuna doğru kaymaktadır. Bu durumma hiatus hernisi, yani mide fıtığı denilmektedir. Mide fıtığında cerrahi onarım gerekmektedir.