Eğitim Highlighter Nedir, Nereye Sürülür? Highlighter Nasıl Sürülmelidir?

Highlighter Nedir, Nereye Sürülür? Highlighter Nasıl Sürülmelidir?

02.11.2021 - 16:45 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta sıklıkla makyaj kullanan kişiler için öncelikli bir malzeme olan highligter cildin parlamasına yardımcı olan bir malzemedir. Makyaj malzemeleri içerisinde makyajın belirli hatlarda parlaklık oluşturmasını ve bazen de öne çıkmasını sağlamaktadır. Highligter nedir ve nereye sürülür? Highligter nasıl sürülmelidir ve nasıl sonuçlar alınır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Highlighter Nedir, Nereye Sürülür Highlighter Nasıl Sürülmelidir

Makyaj malzemeleri arasında en sık kullanılan malzeme olarak highligter malzemesi yer almaktadır.

Highligter Nedir? Nereye Sürülür?

Makyajın cilt üzerinde parlaklık oluşturması amacıyla highligter kullanılmaktadır. Highligter kelimesinin anlamı ve Türkçe karşılığı ise aydınlatıcı olarak bilinmektedir. Cilt üzerinde makyajın kullanım çeşitlilik erine göre ortaya çıkarılması yüzün bir bölümünün aydınlatılmasını sağlamaktadır.
Highligter kullanım alanları gözaltları, göz çevresi, göz pınarları, kaş altına, elmacık kemikleri üzerine ve burun çizgisi üzerine sürülerek kullanılmaktadır.

Highligter Nasıl Sürülmelidir?

Highligter sürülürken dikkat edilmesi gereken en önemli şey highligter kullanılacak bölgenin öne çıkması sağlanacağı için mümkün olduğunca estetik görünüm sağlayacak şekilde diğer malzemeler yani kapatıcılar ile birlikte kullanılmalıdır. Eğer profesyonel bir makyaj yapılmayacak ise highligter kullanımı daha hafif olacak şekilde sürülmelidir.

Highligter kullanımı profesyonel yani birçok malzemenin kullanıldığı sistemli bir makyaj türünde daha etkili sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Aydınlatıcı kullanımı makyajda bazı kısımların öne çıkmasını sağladığı gibi bazı yüz hatlarının da geri planda görünerek gölgelendirme işlemi yapılmasını sağlamaktadır. Highligter kullanımı ile en ağır makyaj türlerinde dahi doğal bir görünüm elde etmek mümkündür.