Eğitim I Harfi Nedir? I Harfinin İngilizce Okunuşu Nasıldır?

I Harfi Nedir? I Harfinin İngilizce Okunuşu Nasıldır?

14.09.2021 - 13:51 | Son Güncellenme:

"I" harfi dilimizde çok fazla kullanılan bir harftir. Bu bakımdan merak edilen ve araştıran harfler arasındadır. "I" harfi aynı zamanda İngilizcede de kullanılan bir harftir. Bu sebeple özellikle İngilizce öğrenmek isteyenler bu harf hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. I harfi nedir? I harfinin İngilizce okunuşu nasıldır detaylarıyla derledik.

I Harfi Nedir I Harfinin İngilizce Okunuşu Nasıldır

"I" harfi Latin alfabesinde yer alan harflerden biridir. Bu sebeple Latin alfabesini kullanan birçok ülkenin alfabesinde kendisine yer bulmakta olan harflerden biridir. Türkçede olduğu gibi İngilizcede de sık kullanımı söz konusudur. 

Haberin Devamı

 I Harfi Nedir?

 I harfi Türkçe kelimelerde çok kullanılır. Aynı şekilde İngilizcede de kullanımı söz konusudur. Ancak I harfinin İngilizcedeki okunuşu Türkçedeki okunuşundan çok farklıdır. Bu sebeple İngilizce öğrenmek isteyen pek çok insan I harfi nedir sorusuna yanıt aramaktadır. 

 I Harfinin İngilizce Okunuşu Nasıldır?

 Türkçe de yazıldığı şekilde okunan I harfi İngilizcede yazıldığı şeklinden çok farklı okunmaktadır. "I" harfinin İngilizcedeki okunuş şekli şu şekildedir:

 - I = ay şeklinde okunur. 

 - Aynı şekilde "I" harfinin İngilizcedeki küçük harf olarak yazılışı " i " şeklinde olmaktadır. " I " harfinin kelime içindeki okunuş şekli ise i sesi verilerek olur. Örnek: "Think" kelimesi buna en iyi örneklerdendir.