Eğitim İ İle Biten Kelimeler Nelerdir? Sonu İ Harfi İle Biten Kelimeler Listesi

İ İle Biten Kelimeler Nelerdir? Sonu İ Harfi İle Biten Kelimeler Listesi

09.10.2021 - 02:58 | Son Güncellenme:

Dilimizde, bir kelimenin oluşması için sesli ve sessiz harflerin yan yana gelmesi gerekir. Yani iki sessiz harf yan yana gelerek kelime oluşturması nadir bir durumdur. Neredeyse çoğu kelime içerisinde i harfi sıklıkla kullanılan bir ünlü harftir. İ ile biten kelimeler nelerdir? Sonu i harfi ile biten kelimeler listesi ve daha fazlası sizler için derledik.

İ İle Biten Kelimeler Nelerdir Sonu İ Harfi İle Biten Kelimeler Listesi

Sonu i ile biten kelime sayısı binlerce olup, 15 harfli kelimelere kadar uzanmaktadır. Ancak bir insanın bütün bu kelimelere hakim olması mümkün değildir. Çünkü çoğu sözcük günlük hayatta karşımıza çıkmamaktadır.

İ ile Biten Kelimeler Nelerdir?

İ ile biten kelimelere verilebilecek örnek oldukça çoktur. Sizler için en sık kullanılanlarını şu şekilde derledik; abi, iki, aksi, bekçi, cami, asabi, empati, asgari, emekli, görevli, ilişki, lösemi, madeni, medeni, evli, öfkeli, yedi, telafi, tahinli, ticari, zevkli, askeri, akademi, bilgili, bisküvi, coğrafi, dönerci, dövmeci, döşemeci, felsefi, gamzeli, kahveci, kıdemli, jeoloji, keyifli, sinirli, söyleşi, kredi, nöbetçi, öğrenci.

Sonu İ Harfi ile Biten Kelimeler Listesi

İ harfi ile biten kelimeler listesi aşağıda sıralanmıştır;
Ani
İri
Gri
Abi
Aksi
Cami
Çivi
Diri
Ekşi
Gemi
Gezi
İnci
Mavi
Hobi
Kivi
Kedi
Sini
Yeni
Yedi
Anemi
Aşevi
Belli
Bitki
Cezai
Çizgi
Demli
Dergi
Espri
Enerji
Hicri
Hisseli
İkindi
Askeri
Ailevi
Empati
Besici
Çiftçi
Emekli
Galeri
Fiziki
Hayali
İçki
Jakuzi
Komedi
Sürahi