Eğitim İç Organlar Nelerdir? Vücudumuzdaki İç Organlarımızın İsimleri Ve Yerleri

İç Organlar Nelerdir? Vücudumuzdaki İç Organlarımızın İsimleri Ve Yerleri

21.03.2022 - 14:29 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunda pek çok organ bulunmaktadır. Bu organların yerleri ve görevleri birbirinden farklıdır. Bunlardan birisi olan iç organlarımız pek çok kişi tarafından merak edilmekte ve vücutta üstlendikleri görevler sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, iç organlar nelerdir? Vücudumuzdaki iç organlarımızın isimleri ve yerlerini sizlere yazımızda detaylıca derledik.

İç Organlar Nelerdir Vücudumuzdaki İç Organlarımızın İsimleri Ve Yerleri

Hayatta kalmak için insan vücudu ana temel organlara ihtiyaç duymaktadır. İki veya birden fazla organ beraber çalıştıkları zaman vücut sisteminin birer parçası olmaktadır. Bu organların ise vücuda sağladığı pek çok görevi bulunur.

Haberin Devamı

 İç Organlar Nelerdir?

 Vücudumuzda pek çok iç ve dış organ bulunmaktadır. Tüm organların bağlı olduğu bir sistem bulunmaktadır. Bunlar hareket sistemi, dolaşım sistemi, sinir sistemi, solunum sistemi ve boşaltım sistemidir. Her sistem kendi içerisinde bir bütündür ve sürekli etkileşim halindedir. Vücudumuzda farklı yerlerde bulunan iç organlarımızın isimleri ise şunlardır:

 - Akciğer

 - karaciğer

 - Kalp

 - Soluk borusu

 - Mide

 - Bağırsak

 - Böbrek

 - Pankreas

 - Dalak

 - Apandist

 - Safra kesesi

 Vücudumuzdaki İç Organlarımızın İsimleri ve Yerleri

 Vücudumuzda bulunan her organ farklı göreve ve yere sahiptir. Farklı yerlerde bulunan iç organlarımız bir sisteme dahil olup birbiri ile iletişim halinde olmaktadır. İç organlarımızın görevleri ve vücudumuzdaki yerleri şunlardır:

Haberin Devamı

 - Akciğer: Akciğer vücutta göğüs boşluğunda bulunmaktadır. Göğüs boşluğunun sağ ve sol yanlarında bulunan iki ayrı parçadan meydana gelmekte ve solunum yapılmasını sağlamaktadır.

 - Karaciğer: Karaciğer diyaframın alt tarafında sağ tarafta yaklaşık 2 kilogram ağırlığında koyu kırmızı renkte bir organdır. Protein depolanması, üretilmesi görevi görmektedir. 

 - Kalp: Kas yapısında bir organ olan kalp göğüs boşluğun içinde iki akciğer arasında yer almaktadır. 

 - Soluk borusu: Vücutta solunan havanın geçtiği, boru biçiminde bir organdır. Havayı ciğerlerimize göndermemizi sağlamaktadır. 

 - Mide: Karın bölgesinde sol tarafta kaburga kemiklerinin arasında diyaframın altında bulunmaktadır. İçerisine giren yemeklerin kimyasal ve fiziksel olarak parçalandığı yer olmaktadır.

 - Bağırsak: İnsan vücudunun alt tarafında karın boşluğunda bulunur. Kalın bağırsak ve ince bağırsak olarak ikiye ayrılmaktadır. Kalın bağırsak ince bağırsak ve anüs arasında yer almaktadır. 

 - Böbrek: Fasulye şeklinde bir boşaltım organıdır. Vücutta iki tane bulunur.

 - Pankreas: Karın boşluğunun üst kısmında bel omurlarının ise ön kısmında bulunmaktadır. Salgıları ile sindirim fonksiyonuna yardımcı olmaktadır.

 - Dalak: Karın boşluğunun solunda midenin ise arka kısmında bulunur. 

Haberin Devamı

 - Apandist: Kalın bağırsağın bir çıkıntısı olan körbağırsağın alt bölümünde yer almaktadır. 

 - Safra kesesi: Karaciğerin alt kısmında bulunur. Karaciğerden salgılanan safranın toplandığı torba şeklindeki bir iç organdır.