Eğitim İçimizdeki Şeytan - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

İçimizdeki Şeytan - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 01:45 | Son Güncellenme:

En çok okunan 10 Türk romanından biri olan İçimizdeki Şeytan kitabı 1940 yılında basılmıştır. Kürk Mantolu Madonna ve Sırça Fanus eserleriyle tanıdığımız Sabahattin Ali'nin ölümsüz eseri İçimizdeki Şeytan'ın konusu nedir? Karakterleri kimlerdir? İşte, tüm detaylar.

İçimizdeki Şeytan - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 İçimizdeki Şeytan adlı romanda hem derin psikolojik tahliller hem de sosyolojik gözlemler mevcuttur. Bilinç akışı tekniğinin de yoğun olarak kullanıldığı romanda, karakterlerin düşünceleri ve hisleri, bizzat karakterlerin gözünden anlatılmıştır. 

Haberin Devamı

 İçimizdeki Şeytan Kitap Özeti Oku

 Macide, üniversite eğitimi için İstanbul'a gelmiştir. Hem maddi zorluklar hem de ailesinin baskısı yüzünden, Ömer'in yanına taşınır. İkili büyük maddi zorluklar içinde mücadele eder. Aylar sonra Macide, katıldıkları bir davette eski sevgilisi Bedri ile karşılaşır. Hala Bedri'ye karşı bir şeyler hissettiğini anlayan Macide, bir mektup yazarak Ömer'i terk etmeye karar verir. Ancak bu esnada Ömer'in siyasi nedenlerden ötürü tutuklanması, işleri içinden çıkılmaz bir hale getirir. 

 İçimizdeki Şeytan Konusu 

 İçimizdeki Şeytan romanında maddi çıkarların, ideolojilerin ve inancın bile önüne geçtiği anlatılmaktadır. Bunun yanı sıra mali zorlukların insanı nerelere sürüklediği de lirik bir şekilde ele alınmaktadır. Çok yönlü bir roman olan İçimizdeki Şeytan da dönemin toplumsal, siyasi ve ekonomik koşulları ikili ilişkiler üzerinden aktarılmıştır. 

Haberin Devamı

 İçimizdeki Şeytan Karakterleri 

 1- Macide: 

 Romandaki tek kadın karakter olan Macide, hem duygusal hem de son derece zeki biridir. Baskıya ve kısıtlamaya hiçbir şekilde dayanamayan Macide, ailesini terk etmek zorunda kalır. Ancak yeni girmiş olduğu ortam da onu son derece rahatsız eder. Hem içinde bulunduğu ortamı hem de sevdiğini zannettiği adamı sorgulamaya başlayan Macide, çok geçmeden asıl istediğinin böyle bir yaşam olmadığını anlar. 

 2- Nihat: 

 Nihat için güç ve otorite her şeydir. Bu nedenle yakın ilişki içerisinde olan herkesi etkisi altına almak ister. Ayrıca sürekli hakkında konuşulmasını ve el üstünde tutulmasını ister. Bunun için sivri çıkışlar yapar ve savunduğu radikal görüşleri herkesin içinde dile getirmekten çekinmez. 

 3- Ömer: 

 Politik görüşleri Nihat'ınkilerle hemen hemen aynı olsa da sık sık bocalar. İdeolojik alanda ne istediğini tam olarak bilmeyen Ömer, işsizdir. Bu nedenle maddi zorluk çeken Ömer, arkadaşlarının desteğiyle geçimini sürdürmektedir. 

 4- Bedri: 

 Ömer ile Nihat'tan tamamen farklı düşünen Bedri, sosyalisttir. Bu nedenle Ömer ve arkadaşlarıyla sık sık tartışır. Ancak onlara göre çok daha kararlı ve iradelidir. Araştırmayı ve okumayı seven Bedri, içinde yaşadığı toplumu değiştirmek için somut adımlar atar. 

Haberin Devamı

 İçimizdeki Şeytan Sayfa Sayısı 

 261 sayfa.