Eğitim İngilizcede March Hangi Ay Oluyor? Mar Kelimesinin Türkçesi Nedir?

İngilizcede March Hangi Ay Oluyor? Mar Kelimesinin Türkçesi Nedir?

12.05.2021 - 01:45 | Son Güncellenme:

İngilizce öğrenmek hem zevkli hem de yararlı bir iştir. Çünkü İngilizce dili son derece popüler olan bir dil olarak bilinmektedir. Bu yüzden herkesin mutlaka İngilizce öğrenmesi gerekmektedir. Bireysel olarak veya İngilizce kursları yardımıyla bu dili kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Sizler için İngilizcede March hangi ay oluyor? Mar kelimesinin Türkçesi nedir? Tüm detayları ile derledik.

İngilizcede March Hangi Ay Oluyor Mar Kelimesinin Türkçesi Nedir

 İngilizcede en keyifli konulardan birisi aylar konusudur. Ayların isimlerini İngilizce olarak öğrenmek zor olmayan bir iştir. Bir yıl içerisinde yer alan on iki ayın İngilizce karşılıkları bulunmaktadır. Bu ayların İngilizce anlamlarını öğrenerek hafızanıza alabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 İngilizcede March Hangi Ay Oluyor? 

 Türkçe'de yer alan aylar İngilizce dilinde de aynı şekilde sırayla devam etmektedir. Bu yüzden üçüncü sırada yer alan ayın ismi mart ayıdır. Mart ayının İngilizce karşılığı ise March olarak bilinmektedir. March olarak yazılan İngilizce kelimeyi gördüğünüz zaman bunun mart ayı olduğunu bilmelisiniz. 

 Mar Kelimesinin Türkçesi Nedir?

 Mart ayı İngilizcede March olarak yazılmaktadır. Bu March kelimesinin kısa hali ise mar şeklindedir. Yani mar kelimesi mart ayını ifade etmek için kullanılmaktadır. 

 Örnek Cümleler 

 - It was very cold in March last year. (Geçen sene mart ayında hava çok soğuktu.)

 - The third month of the year is March. (Yılın üçüncü ayı mart ayıdır.)

 - I love the months of March and I am very happy. (Mart aylarını çok seviyorum ve çok mutlu oluyorum.)