Eğitim İp Adresi Nedir, Ne İşe Yarar? Dinanik Ve Statik Ip Adresi Arasındaki Farklar Nelerdir?

İp Adresi Nedir, Ne İşe Yarar? Dinanik Ve Statik Ip Adresi Arasındaki Farklar Nelerdir?

18.03.2021 - 13:06 | Son Güncellenme:

Modern çağ ile birlikte bilgisayar ve internet de giderek daha fazla hayatımızın parçası haline gelmeye başlıyor. İnternetle ilgili olan en önemli terimlerin biri de IP olarak karşımıza çıkıyor. IP adresi nedir? IP ne işe yarar? Sizler için IP sistemine ait tüm detayları derledik.

İp Adresi Nedir, Ne İşe Yarar Dinanik Ve Statik Ip Adresi Arasındaki Farklar Nelerdir

İnternet ortamı yepyeni bir dünya gibidir. Bu dünya içerisine internete bağlanabilen cihazlarımız sayesinde katılabiliyoruz. İnternet, cihazımızın veri alışverişi yapabilmesini sağlıyor. Talep ettiğimiz verilerin doğru adrese gelmesini yani cihazımıza ulaşmasını sağlamak için ise IP adresini kullanıyoruz. IP adresi, internette talep etmiş olduğumuz verilerin bize ulaşmasını sağlayan en önemli adres konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

IP Adresi Nedir?

IP, Internet Protokolü kelimelerinin kısaltılmış halidir. Bir ağ üzerinde bulunan cihazların, birbirini tanımasını sağlayan numaralardır. Bu numara sayesinde cihazlar birbiriyle iletişim kurabilmektedir. Böylelikle veri alışverişi sağlanır. IP adresi, internete bağlanabilen her cihazın sahip olmuş olduğu benzersiz bir seri numarasıdır.

Dinamik ve Statik IP Adresleri Nelerdir?

Dinamik IP adresleri, sürekli olarak değişebilen IP sistemidir. Bu özellik, özellikle güvenlik alanında yoğun şekilde kullanılmaktadır. Statik IP adresi ise sabit olmakta ve bir merkez gibi kullanılmaktadır.