Eğitim Ipl Nedir, Açılımı Ne Demek? Ipl Ve Lazer Farkları Nelerdir?

Ipl Nedir, Açılımı Ne Demek? Ipl Ve Lazer Farkları Nelerdir?

07.09.2022 - 15:04 | Son Güncellenme:

IPL, yoğunlaştırılmış atışlı ışık anlamına gelen bir kelimedir. IPL bir epilasyon türüdür. Işık atımı daha geniştir bundan dolayı lazer epilasyondan daha farklıdır. Yoğun ve hassas ışık atışından dolayı tüylere direkt olarak etki eder. IPL nedir, açılımı ne demek, IPL ve lazer farkları nelerdir detayları ile derledik.

Ipl Nedir, Açılımı Ne Demek Ipl Ve Lazer Farkları Nelerdir

 IPL lazer epilasyona göre daha büyük bölgeleri ele almaktadır. Lazer epilasyon küçük bölgelere müdahale ederken, IPL geniş alanlara, etkili müdahalede bulunmaya destek sağlar.

Haberin Devamı

 IPL Nedir, açılımı Nedir?

 IPL yoğunlaştırılmış atışlı ışıktır. Yoğun ve hassas ışık atışları yaparak, direkt olarak tüy köküne müdahale eder. IPL dalga boylarındaki ışınlar oluşturur bu sayede geniş bir alana, etkili bir şekilde müdahale edebilir. Bir epilasyon yöntemidir. IPL açılımı ise intense pulsed light’tır.

 IPL ve Lazer Farkları Nelerdir?

 Etkisi lazer ile hemen hemen aynıdır. Ancak lazer doğrudan müdahale ederken, IPL bölgeye saçılarak doku üzerine doğru yayılma gösterir. Lazer tek bir ışık boyutuna sahiptir ancak IPL dalga boyları farklıdır. IPL yan etkisi daha azdır. Kıl köklerini yok etmesiyle beraber cilt yüzeyindeki lekelere karşı da etkilidir.