Eğitim İş Sağlığı Ve Güvenliği Nedir, Ne İş Yapar? İş Sağlığı Neden Önemlidir?

İş Sağlığı Ve Güvenliği Nedir, Ne İş Yapar? İş Sağlığı Neden Önemlidir?

25.02.2022 - 14:17 | Son Güncellenme:

Bazı meslek kolları çalışma alanları itibariyle iş güvenliğinin sağlanmasına daha çok ihtiyaç duymaktadır. Özellikle iş kazaları sonucu meydana gelen yaralanma ya da can kaybını önlemek için meslek kollarına bu konuda eğitim verilmektedir. Her meslek dalının kendine göre risk içeren durumları bulunabilmektedir. Peki, iş sağlığı ve güvenliği nedir, ne iş yapar? İş sağlığı neden önemlidir? İşte, iş sağlığı ve güvenliği hakkında detayları derledik.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Nedir, Ne İş Yapar İş Sağlığı Neden Önemlidir

İş sağlığı ve güvenliği kavramı çalışanları koruma amacıyla yapılan uygulamaların resmi yollar vasıtasıyla desteklenmesini içermektedir.

Haberin Devamı

 İş Sağlığı Ve Güvenliği Nedir, Ne İş Yapar?

 İş güvenliği kavramı çalışanların çalışma ortamı içinde güvenliğini sağlayarak onlara güvenli bir iş ortamı sunmak amacıyla alınan tedbirler olarak ifade edilmektedir. İş sağlığı, güvenli bir iş alanı oluşturmak için yapılan metotlu çalışmalar bütünü olarak belirtilmektedir.

 Çalışanların sağlığını göz önünde tutarak onları koruma ve daha güvenilir bir iş hayatı sunma iş sağlığı ve güvenliğinin esas amaçlarından olmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği, iş yerlerindeki tehlikeyi ortaya çıkartarak oluşabilecek riskleri kontrol altına almaya çalışmaktadır.

 İş Sağlığı Neden Önemlidir?

 İş sağlığı hem çalışanların hem de işyerinin güvenliği açısından önemli bir kavram olmaktadır. Bu kavram çalışma süresi içinde insana zarar verebilecek her koşula karşı bir koruma görevi üstlenmektedir.

Haberin Devamı

 İş kazalarını azaltmak amacıyla uygun tedbirlerin alınması üretimin devamlılığının sağlanması bakımından oldukça önemli olmaktadır. Herhangi bir alanda çalıştırılmak istenen işçiden mesleki eğitim belgesi istenerek işe ne kadar uygun olup olmadığına bakılması bu alanda değerlendirilen yükümlülüklerden biri olmaktadır.