Eğitim Kerkenez Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kerkenez Kime Denir?

Kerkenez Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kerkenez Kime Denir?

14.06.2021 - 16:04 | Son Güncellenme:

Yeryüzünde farklı coğrafyalarda yaşayan çok sayıda hayvan türü bulunmaktadır. Bu hayvanların bir kısmı karada bir kısmı da suda yaşamaktadır. Hayvan türleri kendi içlerinde yırtıcı olan ve olmayan, et ya da ot ile beslenen ve daha pek çok özelliklerine göre gruplandırılmaktadır. Kerkenez adı verilen ve bir kuş çeşidi olan bu türde bu bağlamda ele alınmaktadır. Peki, kerkenez ne anlama gelir? TDK sözlük anlamı nedir? Kerkenez diye kime denmektedir? İşte, kerkenez kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Kerkenez Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kerkenez Kime Denir

Kerkenez kelimesi, kuş türlerinden birine verilen bir isim olmaktadır. Bu kuş türünün en belirgin özelliği gündüz yırtıcısı olarak değerlendirilmesidir.

Haberin Devamı

Kerkenez Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kerkenez kelimesi anlam olarak, Afrika ve Anadolu'da yaşayan insanların yaşadığı her ortama uyum sağlayarak her yere yuva yapabilen pek çok küçük böcek yiyebilen bir yırtıcı olarak bilinmektedir. Türk Dil Kurumuna göre kerkenez kelimesi, kartalgillerin soyundan gelen leşle beslenmekten hoşlanan kırmızımsı tüyleri olan 35 cm uzunluğunda bulunan bir kuş çeşidi olarak açıklanmaktadır.

Kerkenez Kime Denir?

Kerkenez kelimesi, açıkgözlülük yapan ve işini bilen insanlara söylendiği gibi zayıf ve çelimsiz insanlar için de kullanılmaktadır.