Eğitim Kırmızı Pazartesi - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Kırmızı Pazartesi - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

12.04.2023 - 10:26 | Son Güncellenme:

Kırmızı Pazartesi kitabı Gabriel Garcia Marquez'in ödülüdür. Türkiye'de ''Kırmızı Pazartesi'' ismi ile basılan kitabın asıl adı ''İşleneceği Herkesin Bildiği Bir Cinayetin Öyküsü'' dür. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kırmızı Pazartesi - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Hikayenin konusu gerçek bir hayattan uyarlanmıştır. Bu kitapta aslında herkesin işleneceği bildiği bir cinayete kimsenin engel olmadığını anlatılmaktadır.

Haberin Devamı

 Kırmızı Pazartesi-Kitap Özeti Oku

 Kolombiya'nın sakin bir eyaletinde yaşanan gerçek bir cinayet bu kitapta anlatılmaktadır. Yazar, hemen ilk cümlesinde kimin ne zaman öldürüleceğini belirtir. Kitap Sorgula/mülakat tekniği ile yazılmıştır. Bayar Angela ile evlenmeye karar verir ve şenlikli bir düğün yapar. Ancak bayar ile Angela'nın düğünü 6 saat sürer. Sabaha karşı San Roman kızı hediyelerle birlikte ailesine geri getirir ve kız olmadığını söyler.

 Kız baskılar sonucunda olaya neden olan kişinin Santiago Nasar olduğunu söyler. Ancak onun nerede olduğunu be kim olduğunu anlatmaz. Angela'nın iki erkek kardeşi adamı öldürmek üzere yola çıkar. Bu iki kardeş kasabada gördükleri herkese Nasar'ı öldüreceklerini söylerler. Ancak buna kimse gerçekten inanmaz. İki kardeş Santiago Nasar'ı bıçak darbeleriyle öldürürler.

Haberin Devamı

 Kırmızı Pazartesi Kitabın Konusu

 Kitapta gerçekte de yaşanmış bir cinayet olayı anlatılmaktadır. Önceden kimin ne zaman öldürüleceğini bilen kasaba halkının bu namus cinayetine engel olmamasını anlatılmakta. Olayın kahramanın öldürüleceği daha romanın ilk cümlesinde belli olur. Bu kitapta sadece bir cinayet olayı değil, halkın da ortak davranışı sergilenmektedir. 

 Bayardo San Roman varlıklı bir kişidir ve düğün hazırlıkları içerisindedir. Bu esnada evleneceği kadının kız olmadığını öğrenmekte. Olay namus davasına dönüşmektedir. Geline baskı yapılır ve kız olmamasının nedeni Santiago Nasar adlı kişinin olduğu ortaya çıkar.

 Gelinin iki erkek kardeşi bu durumda Santiago Nasar'ı öldürmek zorundalar. İki kardeş aradıkları kişiyi kamuoyuna açıklar fakat durumu kimse ciddiye almaz. Bu olaydan haberi olmayan tek kişi ise Santiago Nasar'dır.

 Kırmızı Pazartesi Kitabın Karakterleri

 Santiago Nasar: Angela'nın ilişki yaşadığı kişidir. Bu kişi Angela'nın kardeşleri tarafından öldürülecektir.

 Angel Vicario: Santiago Nasar ile ilişki yaşayıp, daha sonra Bayardo San Roman ile evlilik hazırlıkları içerisinde olan karakterdir.

 Placida Linero: Santiago Nasar'ın annesi

 Bayardo San Roman: Angela ile evlilik hazırlıkları içerisinde olan kişidir. Bu karakter evlilik hazırlıkları sırasında Angela'nın başka bir ilişkisinin olduğunu anlar ve bunu kardeşlerine hemen söyler. 

Haberin Devamı

 Pablo Vicario: Angela'nın erkek kardeşidir. 

 Pedro Vecario: Bu karakter de Angela'nın diğer erkek kardeşidir. 

 Kırmızı Pazartesi Kitabının Sayfa Sayısı

 Kırmızı Pazartesi kitabının sayfa sayısı 108'dir. Bu kitap yazarın yedinci romanıdır. Kitap polisiye/roman türünde yazılmıştır.