Eğitim Kraliçeyi Kurtarmak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Kraliçeyi Kurtarmak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 01:47 | Son Güncellenme:

Çocuk romanları, çocukların kitap okuma alışkanlıkları üzerinde oldukça ciddi öneme sahiptir. Kraliçeyi Kurtarmak kitabı da hem çocukların hem de yetişkinlerin hala severek okuduğu eserler arasındadır. Kraliçeyi Kurtarmak kitabı hakkında merak edilenler.

Kraliçeyi Kurtarmak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Kraliçeyi Kurtarmak kitabı, hem konusu hem de anlatım şekli açısından çocuklar için oldukça uygundur. Yabancı çocuk romanları arasında ülkemizde de oldukça fazla tercih edilir. 

Haberin Devamı

 Kitap Özeti Oku

 Sınıfındaki en zeki öğrenci olan Alex'in en zorlandığı ve yapamadığı tek ders ne yazık ki matematiktir. Alex yine bir gün okuldayken oldukça ilginç bir kalem bulur. Bu kalemin, sihirli bir özelliğinin olduğunu ve matematik sorularını kendiliğinden çözdüğünü fark eder. Buna oldukça şaşıran Alex, bu durumdan en yakın arkadaşı Sam'i haberdar eder.

 Sam önce ona inanmaz ve abarttığını düşünür. Ancak gözleriyle gördükten sonra o da sihirli kalemin matematik gücüne inanmıştır. Ardından arkadaşları Vanessa durumu öğrenir ve ilk başta o da inanmaz. Ancak kalemi gördükten sonra Sam gibi o da inanır.

 Üç arkadaş, bu sihirli kalemi kullanarak soruları çözmeye başlar. Ancak kalem kullanıldıkça kısalmaktadır. Bu durumda Alex arkadaşlarına kalemin kaybolduğu yalanını söyler. Ancak kısa süre sonra yalanı gerçek olur ve kalem gerçekten de kaybolur.

Haberin Devamı

 Bir gün Kraliçeyi Kurtarmak isimli bir kitaba başlayan Alex, kitabı oldukça sever. Kitapta, Jayden isimli kraliçeyle evlenmek isteyen Recher, onu kaçırarak zindana kilitlemiştir. Kitabın okunabilmesi için kitapta yer alan çeşitli bilmecelerin de çözülmesi gerekir. Matematik ile ilgili tam 400 bilemce bulunan kitabı Alex çözmek zorundadır.

 Kalem kaybolduğu için bilmeceleri kendi başına çözmek zorunda kalır. Onlara yalan söylediği için arkadaşları Alex'e küsseler de, bu durumda ona yardım ederler. Bilmeceleri birlikte çözmeye başlarlar. En sonunda tüm bilmeceleri doğru çözdükleri için kraliçeyi kralın elinden kurtarırlar. Sihirli kelimeleri de buldukları için kötü kralı da hapsederler.

 Konusu

 Kraliçeyi kurtarmak isimli bir kitap okuyan zeki Alex'in, kitaptaki bilmeceleri çözerek kraliçenin kurtarılmasını sağlar. Matematiği sevdirmek ve matematiğe yönlendirmek için güzel bir kitaptır. Alex'in matematik yapamıyor olsa da aslında çok istediğinde yapabileceğini gösterir.

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 176 sayfadan oluşan bu eserin karakterleri ise şu şekildedir:

Alec Isaac Fog: Zeki bir çocuktur.

Sam: Alex'in en yakın arkadaşı.

Vanessa: Hem Alex'in hem de Sam'in arkadaşı.

Haberin Devamı

Jayden: İdilya Krallığının kraliçesidir.

Recher: Lugubrian Krallığının kralıdır ve Jayden ile evlenmek ister.

Temel karakterleri etrafında geçen bu harika kitabı hem çocuklar hem de büyükler severek okuyacaktır.