Eğitim Kudret Narı Nedir, Ne İşe Yarar? Kudret Narı Nerelerde Yetişir?

Kudret Narı Nedir, Ne İşe Yarar? Kudret Narı Nerelerde Yetişir?

30.03.2021 - 01:46 | Son Güncellenme:

Kudret narı terimi insanın besin kaynakları arasında kullanılan ve isimlendirilen bir yiyecek türüdür. İsmini ise Türkçe olarak almaktadır. Piyasada var olan meyvelerden nar meyvesine benzerliğinden dolayı kudret narı olarak adlandırılmaktadır. Normal ve bilinen olan nardan farklı yönleri ve özellikleri de bulunmaktadır. En başka dış görüntüsü bilinen nardan farklıdır. İçi açıldığında ise karşınıza bildiğiniz nar taneleri çıkar. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kudret Narı Nedir, Ne İşe Yarar Kudret Narı Nerelerde Yetişir

Günümüzde pazar alanlarında bireyler sıklıkla kudret narı yiyeceğine rastlamaktadır. Türkiye'de bu amaçla sektörde popüler hale gelmiştir. Vücuda faydaları olduğu bilinmektedir. Yetiştiği bölgelerde dünyada varlığını korumaktadır.

Haberin Devamı

 Kudret Narı Nedir?

 Kabakgiller familyasında yer alan tropik iklim bölgelerinde yetişebilen gıda olarak kullanıldığı gibi ilaç olarak da kullanılan bitki türüne kudret narı denir.

 Halk dilinde bilinen tanımı şifalı meyvedir. Kudret narı bitkisi dış görünüşüyle sarı renkli ve ince yapraklıdır. Çiçek kabağına benzemektedir. Yeşil, sarı ve turuncu karışımı renk tonları bitkinin dışını oluşturur. Şekil olarak da hurmanın büyüğü gibi gözükür. Kabuğunu soyup içini açtığınızda ise karşınıza bilinen nar taneleri kırmızı rengiyle çıkar.

 Kudret Narı Ne İşe Yarar? 

 Kan şekeri yönetimi, bağışıklığın arttırılması, keskin görüş, solunum desteği, kanser hücre oluşumu engeli, kolesterol sağlığı, kemik ve cilt sağlığı, sindirim yavaşlığı gibi insan vücuduna olumu etkiler oluşturmasına yarar. 

Haberin Devamı

 Kudret Narı Nerelerde Yetişir?

 Kudret narı bitkisinin ana vatanı Hindistan ülkesidir. Asya ve Afrika en başta olmak üzere birçok yerde yetişir. 

 Türkiye'de kudret narı yeşimi Bursa ve Yalova şehirlerinde oldukça fazla üretilmektedir. Bursa'da yetişen kudret narının gün içinde bir bardak tüketilmesi karaciğeri temizlediği olarak bilinir. 

 Tropikal iklime sahip her bölgede yetiştirilmektedir. Kudret narının iç bölgesinde taneli, kırmızı, nara benzeyen küçük meyveler yer alır.