Eğitim Kurum İçi Yatay Geçiş Nedir, Nasıl Yapılır? Kurum İçi Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?

Kurum İçi Yatay Geçiş Nedir, Nasıl Yapılır? Kurum İçi Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?

25.02.2022 - 13:15 | Son Güncellenme:

Yatay geçiş kavramı oldukça fazla karşılan kelimeler arasında yer almaktadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önemli taşıyan kavramlar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan yatay geçiş kavramının ne anlama geldiğini öğrenebilir ve ne şekilde yapılacağı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kurum içi yatay geçiş nedir, nasıl yapılır? Kurum içi yatay geçiş şartları nelerdir detayları ile derledik.

Kurum İçi Yatay Geçiş Nedir, Nasıl Yapılır Kurum İçi Yatay Geçiş Şartları Nelerdir

 Yatay geçiş türlerinden birisi de kurum içi yatay geçiş olarak ifade edilebilmektedir. Kurum içi yatay geçiş, öğrencinin okuduğu bölümden başka bir bölüme geçerek mevcut olan bölümünü değiştirmesi demektir.

Haberin Devamı

 Kurum İçi Yatay Geçiş Nedir, Nasıl Yapılır?

 Kurum içi yatay geçiş, öğrencinin kendi bölümünden başka bir bölüme geçiş yapması olarak ifade edilebilir. Kurum içi yatay geçiş yapmak isteyen kişilerin akademik takvimde belirtilen tarih aralıklarında başvuru yapması gerekmektedir. Yapılan başvurular, transfer komitesi tarafından incelenerek değerlendirilmektedir. 

 Kurum İçi Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?

 Kurum içi yatay geçiş başvurusu yapan kişilerin, öncelikli olarak genel not ortalaması değerlendirmeye alınır. Sonrasında öğrencinin tamamlamış olduğu toplam kredisine bakılır. Son olarak ise yükseköğretim kurumuna girdiği ÖSYM puanına bakılır. Öğrencinin geçmiş yıllarda dönem kaybı olup olmadığı da önemli kriterler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Kurum içi yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin bulundurması gereken mevcut şartlar yükseköğretim kurumuna göre de farklılık gösterebilmektedir. Ancak genel olarak kriterlerin bu şekilde ifade edilmesi de mümkün olmaktadır.