Eğitim Kuyucaklı Yusuf - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Kuyucaklı Yusuf - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

11.04.2023 - 10:16 | Son Güncellenme:

Kuyucaklı Yusuf, Sabahattin Ali tarafından 1937 yılında yazılan romandır. Roman aynı zamanda aslında bir öykü yazarı olan Sabahattin Ali’nin yazdığı ilk romandır. İşte, tüm detaylar.

Kuyucaklı Yusuf - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Kuyucaklı Yusuf, ortaöğretim öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okunması tavsiye edilen 100 Temel Eser arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Kuyucaklı Yusuf – Konusu 

 Birçok kez diziye ve filme uyarlanarak televizyonda da yayınlanan Kuyucaklı Yusuf romanı; Türkiye’deki köylülerin nasıl ezildiğini ve küçük görüldüğünü ve Türk toplumunun aksaklıklarını konu edinmiştir. Sabahattin Ali Kuyucaklı Yusuf romanında diğer yazarların işlediği batılılaşma sorununun aksine Anadolu insanın problemlerini gözler önüne sermiştir. Bu nedenle Türk Edebiyatında önemli bir rolü vardır.

 Kuyucaklı Yusuf -Kitap Özeti 

 Yusuf Kuyucak’ta dünyaya gelmiştir. Bütün ailesi köy haydutları tarafından Yusuf daha küçük bir çocukken katledilmiştir. O dönem ilçenin kaymakamlığını yapan kişi yapayalnız kalan Yusuf’a acıyarak onu yanına alır. Yusuf’a herkes Kuyucaklı olduğu için Kuyucaklı Yusuf diye seslenmeye başlar.

Haberin Devamı

 Yusuf’a babalık yapan kaymakamın Muazzez adında bir de kızı vardır. Muazzez ile Yusuf kardeş gibi aynı okullara giderek yan yan büyürler. Kaymakam’ın eşi Şahende Hanım ise Yusuf’u hiç sevmez ve bulduğu her fırsatta Yusuf’u aşağılar.

 Yusuf zamanla Muazzez’e aşık olmaya başlar. Muazzez’i herkesten ve her şeyden korumayı kendine görev edinir. Yusuf ile Muazzez bir gün gezintiye çıkarlar. Bu gezinti sırasında kasabanın serseri çocuğu Şakir Muazzez’e asılır. Bunun üzerine Yusuf çok sinirlenir ve Şakir’i döver.

 Şakir hırs yapar ve intikam almak için Muazzez’i elde etmeye çalışır ve bunun için çeşitli oyunlar çevirir. Muazzez’in babası kaymakamı tuzağına düşürür ve ona kumar borcu olmasını sağlar. Kumar borcu karşılığında Muazzez’i ister. Kaymakam da parası olmadığı için kabul eder.

 Bunu duyan Yusuf bakkaldan Muazzez’e karşılık borç alarak Şakir’e öder. Bakkal ile Muazzez’in düğününde Şakir bakkalı öldürür. Şakir2in arkası çok sağlam olduğu için ceza almadan paçayı sıyırır. Ancak o günden sonra sürekli Muazzez’in ailesine kızlarını vermeleri için baskı ve şantaj yapar. Bütün bunlar okurken Yusuf hala Muazzez’e aşıktır ama duygularını içinde saklamaktadır.

 Bir gün Muazzez hiç beklemediği bir anda Yusuf’a ona aşık olduğunu itiraf eder. Bunu duyan Yusuf dünyanın en mutlu adamı olur. İkili herkesten kaçarak komşu köyde evlenirler.

Haberin Devamı

 Kuyucaklı Yusuf - Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 Sayfa Sayısı: 220

Kuyucaklı Yusuf: Hikayenin Muazzez’e aşık olan ana kahramanı.

 Kaymakam: Yusuf ailesini kaybedince yanına alarak ona babalık yapan kişi

 Muazzez: Kaymakamın kızı.

 Şakir: Muazzez’de gözü olan serseri.