Eğitim Localhost Nedir, Ne İşe Yarar? Localhost Nasıl Kurulur?

Localhost Nedir, Ne İşe Yarar? Localhost Nasıl Kurulur?

24.02.2022 - 01:47 | Son Güncellenme:

Localhost son zamanlarda sıklıkla karşınıza çıkabilecek olan kelimeler arasında yer almaktadır. Oldukça fazla kullanılmakta olan localhost, kullanım alanı bakımından önem taşıyan kelimelerden birisidir. Bu bakımdan localhost kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Localhost nedir, ne işe yarar? Localhost nasıl kurulur tüm detayları ile derledik.

Localhost Nedir, Ne İşe Yarar Localhost Nasıl Kurulur

Localhost, o anda kullanılmakta olan bilgisayarı veya sahip olduğu ip adresini belirtmek için kullanılmakta olan bir ifade olarak bilinmektedir. Aynı zamanda herhangi bir bilgisayar ağı için bir programın üzerinde çalıştığı bilgisayarı ifade etmek için kullanılmaktadır. Localhost ücretsiz bir özellik olarak sunulmaktadır. 

Haberin Devamı

 Localhost Nedir, Ne İşe Yarar?

 Localhost, varsayılan IP adresi olarak bilinmektedir. Localhost’ta üzerinde çalışılan web sitelerinin teknik olarak çevrimdışı olduğunu söylemek de mümkündür. Localhost işletim sisteminizin simüle edilmiş bir sunucu haline gelmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda da kullanım alanı ağ hızı kontrolü sağladığını söylemek mümkün olmaktadır. Localhost mevcut cihazınızla uzaktaki bir makineyle iletişim kuruyormuş gibi iletişim kurabilmenize olanak sağlamaktadır. İnternet bağlantısından bağımsız olarak uygulamalarınız üzerinde çalışma yapmanıza da imkan sunduğu söylenebilir.

 Localhost Nasıl Kurulur?

 Localhost kullanmak için öncesinde kurulum işleminin yapılması gerekmektedir. Localhost,yerel ağınızdaki bilgisayarınızın IP’si olan 127.0.0.1 ile tanımlanmaktadır. Windows ve Linux işletim sistemlerinde “hosts” adlı bir dosya kullanılarak çalışmaktadır. Windows’ta localhost özelliği yerleşik olarak bulunmaktadır. Kullanmak için tek yapmanız gereken ise aktif hale getirmek olmalıdır.