Eğitim Makyaj Bazı Nedir, Ne İşe Yarar? Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaj Bazı Nedir, Ne İşe Yarar? Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

01.03.2021 - 01:40 | Son Güncellenme:

Makyaj bazının kullanımı sanılandan daha da önemlidir. Çünkü makyaja başlamadan cildinizi hazırlamayı sağlamaktadır. İlk kural makyaj bazının temiz bir yüze uygulanmasıdır. Ayrıca her cilt tipi aynı makyaj bazını kullanmaz. Fondöten veya temizlik ürünleri gibi makyaj bazını da cilt tipine göre seçmeniz gerekir. Son zamanlarda makyaj bazı daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Makyaj Bazı Nedir, Ne İşe Yarar Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır

Cilt tipi kuru ise makyaj bazının nemlendirici ve kurutmayan özellikte olmasına dikkat edilmelidir. Tam tersi yağlı bir cilt tipine sahipseniz matlaştıran ve parlatmayan baz sizin için daha iyi olacaktır. Bu dikkat edilmesi gereken bir ayrıntıdır. Ayrıca her üründe bakılması gerektiği gibi alerjik bir yüzünüz varsa buna dikkat ederek makyaj bazınızı seçmeniz gerekir. 

Haberin Devamı

 Makyaj Bazı Nedir, Ne İşe Yarar?

 Makyaj bazı kavramı son beş yıldır tam olarak hayatımıza girmeye başlamıştır. Cildi daha pürüzsüz göstermek için üretilmiştir. Yüzde ki eşitsizlikler, sivilceler, gözenekler ve siyah noktalar her zaman kolay kapanmamaktadır. 

 Fondöten gibi cilt ürünlerinin kapatıcılığını desteklemek asıl görevleri arasındadır. Ayrıca bir diğer görevi makyajı daha uzun süreli ve sabit tutmasıdır. Böylece ciltteki kusurlar daha az görülür. Cilt daha kadifemsi bir görünüme kavuşur. Diğer kullanılan cilt ürünlerinin kalitesini arttırdığı söylenebilir. 

 Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

 Makyaj bazını kullanmak en az diğer cilt ürünlerini kullanmak kadar dikkat edilmesi gerekir. El veya bir sünger yardımıyla dairesel hareketler çizerek uygulanmalıdır. Buradaki püf nokta yüzün her yerine eşit miktarda uygulanmasıdır.

Haberin Devamı

 Fondöten, nemlendirici veya maskelerin kullanılmadığı gibi makyaj bazını da göz altlarına kullanmaktan kaçınılması gerekir. Ayrıca makyaj bazını yüzünüze çok fazla uygulamamalısınız. Çünkü nemlendirici, güneş kremi, kapatıcı ve fondöten uygulayacağınız varsayılır. Kalın bir makyaj bazı tabakası yüzünüzde katman oluşturabilir. Son olarak makyajınıza makyaj bazınızı sürdükten 5 dakika sonra başlamanız uygun olacaktır.