Eğitim Marvel Ne Demek, Türkçesi Nedir? Marvel Kahramanları Nelerdir?

Marvel Ne Demek, Türkçesi Nedir? Marvel Kahramanları Nelerdir?

08.06.2022 - 02:44 | Son Güncellenme:

Marvel kelimesi hayret etmek, şaşırmak, büyük mucize veya şaşmak gibi anlamlar üzerinden ele alınır. İngilizce bir sözcük olması ile birlikte özellikle Marvel Studio kapsamında bilinir. Peki, Marvel ne demek, Türkçesi nedir? Marvel kahramanları nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Marvel Ne Demek, Türkçesi Nedir Marvel Kahramanları Nelerdir

Kelime anlamı itibariyle Marvel sözcüğü İngilizce üzerinden şaşırmak, büyük mucize veya Hayret etmek şeklinde anlamlara sahiptir. Bu kalıplaşmış anlamlar dahilinde Marvel stüdyosu birçok film ve çizgi roman üzerinden öne çıkar.

Marvel Ne Demek?

Marvel kelimesi İngilizce üzerinden Türkçeye çevrilmiş karşılıkları ile beraber öne çıkar. Genel olarak hayret edilecek şey, büyük mucize veya şaşırmak biçiminde anlamlara sahiptir. O yüzden Marvel stüdyoları çok büyük güçlere sahip kahramanlardan oluşur.

Marvel Türkçesi Nedir?

Türkçe üzerinden ele alındığı zaman kelime kapsamında İngilizce olarak Marvel kelimesinin farklı anlamları bulunur.

- Hayret edilecek şey
- Şaşırmak
- Şaşmak
- Hayret etmek
- Büyük mucize

Bu ve benzer anlamları üzerinden İngilizcede kullanılan bir sözcüktür. Fakat günümüzde daha çok Marvel stüdyoları kapsamında bilinen bir kelime olduğunu ifade etmek mümkün. İçinde bulundurmuş olduğu kahramanları ile beraber olağanüstü ve hayret edilecek bir durumu anlatır.

Marvel Kahramanları Nelerdir?

Çizgi roman ile başlayarak film dünyasına giren Marvel, özellikle Marvel stüdyoları eşliğinde özel sinematik bir evren oluşturdu. Marvel sinematik Evren olarak da bilinen bu dünya, pek çok kahramana sahiptir. Genel olarak Stan Lee tarafından yaratılmış olan bu Kahramanlar, günümüzde oldukça fazla hayran kitlesine sahip.

- Demir Adam
- Hulk
- Örümcek Adam
- Thor
- Black Widow (Kara dul)
- Hawkeye
- Kaptan Marvel
- Ant Man
- Galaksinin Koruyucuları

Özellikle Marvel sinematik evreni bu kahramanlar etrafında döndüğünü söylemek mümkün. 2010 yılında başlamak itibariyle 2020 yılına kadar süren 10 yıllık süreçteki sinematik evren, pek çok kişinin unutulmazları arasına girdi.