Eğitim Masal Masal İçinde - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Masal Masal İçinde - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

12.04.2023 - 13:12 | Son Güncellenme:

Ülkemizde kitapları ciddi başarılar elde eden yazarlar vardır. Ahmet Ümit de bu yazarlardan biridir. Hem çocuk kitaplarında hem de yetişkin kitaplarında oldukça başarılı eserleri vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Masal Masal İçinde - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Ahmet Ümit tarafından yazılan çocuk kitaplarından biri olan Masal Masal İçinde kitabı da çocuklar tarafından severek okunmaktadır. Aynı zamanda internette özetini arayan da oldukça fazla kişi vardır.

Haberin Devamı

 Kitap Özeti Oku

 Halkı tarafından oldukça sevilen ve saygı duyulan bir padişah vardır. Padişah aynı zamanda övülmeyi de oldukça sever. Ancak en yakın dostu olan vezir, ona bunun yanlış olduğunu anlatmak için bir kör adam hikayesi anlatır.

 Padişah bu hikayeye inanmayınca vezirle birlikte kör adamın yanına giderler. Hikayeyi ondan dinlemek isterler. Ancak kör adam, oradan yaklaşık 2 gün uzaklıkta yaşayan kuyumcunun, pazarın ortasında her pazar bir altın yumurta satmak yerine toz haline getirdiğini söyler. 

 Bu durumda ikili kuyumcunun yanına gider. Ancak kuyumcudan dinlediklerine göre, kuyumcu da 3 gün uzaklıktaki demircinin hikayesini daha çok merak ettiğini söyler. Onu öğrenip, kendisine anlatırlarsa kendisi de hikayesini anlatacağını söyler.

Haberin Devamı

 Demirci ise oradan 4 gün uzaklıkta olan müezzinin hikayesini öğrenirlerse anlatacağını söyler. Bunu duyan ikili yeniden yollara düşer. Müezzin de aynı şekilde 5 gün uzaklıkta olan şapkacının hikayesini öğrenmek istediğini söyler.

 En sonunda şapkacının yanına giden ikiliye, şapkacı da hikayeleri kendisinin de merak ettiğini ve hepsini öğrendikten sonra kendilerine de anlatmaya söz vermelerini ister. En sonunda hikayeleri öğrendikten sonra anlatmak için geri dönmeye başlarlar. Ancak şapkacı sadece vezirin gelmesini iste

 Tüm ülkeye ferman ilan edilmesini, sırrını anlatmış olan herkesin de saraya çağrılmasını söyler. Hepsi saraya gelir, padişah onları işe alır. Bu 5 kişi ise, açgözlü, paylaşmayı sevmeyen, sabırsız, kıskanç ve savurganlığın temsilcileridir ve padişahın yanında olduklarında da ona bunu hatırlatırlar.

 Konusu

 Kitapta bir padişah ve vezir, büyük sırrı olanların sırlarını da öğrenmek isterler. Bu doğrultuda bir yolculuğa çıkarlar. Çocuklara vermek istediği mesaj ise açgözlülük ve elindekiyle yetinmemenin olumsuz sonuçlarıdır. En başında ise tüm bunları meraktan başlarına geldiğini öğrenmelerinin ardından vezir ve padişahın yaşadıkları anlatılır.

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 1995 yılında Ahmet Ümit tarafından yazılan eser 160 sayfadan oluşur. Yalnızca iki ana karakteri vardır: padişah ve vezir. Diğer karakterler yan karakter olarak sürekli değişir. Çocuklardan aldığı gibi yetişkinlerden de hem olay örgüsü hem de verdiği mesaj doğrultusunda tam puan almıştır.