Eğitim Maskara Nedir, Ne İşe Yarar? Maskara Nasıl Sürülür?

Maskara Nedir, Ne İşe Yarar? Maskara Nasıl Sürülür?

12.09.2022 - 01:20 | Son Güncellenme:

Maskara, kirpikleri renklendirmek için sürmenin kullanıldığı eski Mısır'a kadar uzanan binlerce yıldır var olmuştur. Bu kozmetik ürününü 1880'lerden 1920'lere kadar, İtalyanca maschera veya "maske" kelimesinden mascaro olarak adlandırılmıştır. Maskara tam olarak nedir ve ne işe yarar sizler için derledik.

Maskara Nedir, Ne İşe Yarar Maskara Nasıl Sürülür

 Maskara vücudun en hassas bölgesi olan gözdeki kirpiklere uygulanır. Eski ürünlerin kullanılması bakterilerin göze girmesine ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğinden, bir tüpü çok uzun süre kullanmamak oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

 Maskara Nedir?

 Maskara, kirpiklere uygulanan bir kozmetik türüdür. Kirpikleri kalınlaştırmaya ve tanımlamaya hizmet eder. Ayrıca türüne bağlı olarak onları renklendirebilir, uzatabilir veya kıvırabilir. Genellikle tüpte sıvı kozmetik olarak satılır. Değnek adı verilen yuvarlak bir fırça ile uygulanır. Fransız parfüm patronu Eugene Rimmel, 1830'larda maskarayı ticari olarak pazarlayan ilk kişiydi ve adı bazı dillerde "rimel" kelimesi olarak seçilmiştir.

 Maskara Ne İşe Yarar? 

 Kozmetikler eski çağlardan beri birçok kültürde kirpikleri ve kaşları koyulaştırmak için kullanılmıştır. Bugün piyasada birçok farklı maskara çeşitleri bulunmaktadır. Renk katmadan kirpikleri kalınlaştıran şeffaf maskaralar ve astarlar olduğu gibi birçok farklı renkte renkli maskaralar da bulunmaktadır. Genel olarak maskara, kirpikleri öne çıkarmak için kalınlaştırmak, renklendirmek ve kıvırmak için kullanılır.

Haberin Devamı

 Maskara Nasıl Sürülür?

 Maskara tüm kirpiklere uygulanabilir, ancak bazı insanlar bunu sadece göz üstünde kullanır. Aplikatör fırçasını kirpiklerin dibinden başlayarak yukarı sürmek, kirpiklerin daha dolgun görünmesine yardımcı olur. Fırçayı kirpiklerin ucuna zikzak şeklinde hareket ettirmek topaklanmayı azaltır. Topaklanmayı önlemek için ilk kat kurumadan ikinci kat uygulamak en iyisidir.