Eğitim Mekonyum Nedir? Tıp Dilinde Mekonyum Ne Anlama Gelir?

Mekonyum Nedir? Tıp Dilinde Mekonyum Ne Anlama Gelir?

17.03.2021 - 00:06 | Son Güncellenme:

Gebelik dönemi her kadın için önemli olan bir dönemdir. Gebelik dönemi sırasında ve gebelik döneminin sonlanarak bebeğin dünyaya geldiği aşamada bazı sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu sorunlardan biri de mekonyum aspirasyonudur. Mekonyum nedir? Tıp dilinde mekonyum ne anlama gelir? İşte genel olarak gebelik döneminde ismi duyulan mekonyum ile ilgili bilgiler.

Mekonyum Nedir Tıp Dilinde Mekonyum Ne Anlama Gelir

Mekonyum kelimesi ile ilk olarak yeni doğan bebeklerle karşılaşırız. Gebelik döneminde doğum öncesinde ortaya çıkan bir olgudur. Bebek tarafından mekonyumun aspire edilmesi gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Mekonyum Nedir?

Mekonyum anne karnındaki bebeğin ilk dışkısı anlamına gelir. Anne karnında bebeğin ilk dışkısı olan mekonyum yeşil ya da sarı renge sahiptir. Fakat yapışkan bir kıvama sahiptir. Bebeğin dünyaya gelmesiyle bu dışkıyı yapmaya devam etmesi normaldir. Fakat anne karnında normalde bebekler dışkılama yapmazlar. Sağlıklı bebeklerde doğum sonrasında birkaç gün içinde bağırsak hareketleri başlayarak mekonyum dışarı atılacaktır.

Tıp Dilinde Mekonyum Ne Anlama Gelir?

Tıp dilinde mekonyum bebeğin ilk dışkısı anlamına gelir. Normalde bebek doğduktan sonra ilk dışkısını yaparken bazen anne karnında da dışkısını yapabilir ve bu durumda bebek mekonyumu aspire edebilir.