Eğitim Minber Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Minber Kaç Basamaklı Olur?

Minber Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Minber Kaç Basamaklı Olur?

15.06.2021 - 12:45 | Son Güncellenme:

En çok merak edilen kelimeler arasında minber geliyor. Özellikle İslamiyet açısından önemli bir kelime olarak öne çıktığını söylemek mümkün. Peki, minber ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Minber kaç basamaklı olur? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Minber Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Minber Kaç Basamaklı Olur

Minber Türkiye'de özellikle camilerde bulunur. Tabii dünyanın farklı yerlerindeki bazı ibadet alanları içinde ön plana çıkan bir kelime grubudur.

Haberin Devamı

Minber TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Üzerinde hutbe okunan merdivenli yapıya minber denir. Genel olarak Türk Dil Kurumu üzerinden bu anlamı ile Türkçede kullanılmaktadır. Mimari olarak caminin içerisinde mihrabın hemen sağ tarafına gelecek biçimde tasarlanmış bir yapıdır. Hutbeyi imam minberin basamaklarına çıkmak suretiyle Okur.

Minber Kaç Basamaklı Olur?

Minberler günümüzde farklı basamak sayılarına bağlı olarak tasarımdan geçmektedir. Bu bağlamda günümüzde minberler beş, yedi ve dokuz basamaklı şekilde hazırlanır. Genellikle İmamlar 7. basamaklı durur ve hutbeyi bu şekilde okurlar. Tabii camiye ve mimari yapıya bağlı olarak minber basamakları sayı açısından değişkenlik gösterebilmektedir. Yine de yukarıda verilen rakamlar standart olarak uygulanır.