Eğitim Minerva Nedir, Ne Tanrıçasıdır? Minerva Kimdir, Hikayesi Nedir?

Minerva Nedir, Ne Tanrıçasıdır? Minerva Kimdir, Hikayesi Nedir?

06.11.2021 - 15:03 | Son Güncellenme:

Minerva, bilgeliğin, ticaretin, tıbbın tanrıçasıdır. Sanat tanrıçası olarak da anılmaktadır. Yunan tanrıçası olan Athena’ya çok fazla benzemektedir. 19 Mart günü Minerva’ya adanmıştır. Minerva’ya Roma döneminde saygı görülmektedir. Diğer tanrıçalara hükmetmektedir. Peki ya Minerva nedir? Ne tanrıçasıdır? Minerva kimdir ve hikâyesi nedir tüm detayları ile derledik.

Minerva Nedir, Ne Tanrıçasıdır Minerva Kimdir, Hikayesi Nedir

 Minerva, Roma döneminde olan bir tanrıçadır. Bilgeliğin ve sanatın tanrıçası olarak da anılmaktadır.

Haberin Devamı

 Minerva Nedir?

 Minerva Roma İmparatorluğu zamanında olan bir tanrıçadır. Yunan tanrıçası olan Athena ile çok fazla benzetilmektedir. Roma zamanında Minerva önemli topraklara sahip bir tanrıçadır.

 Minerva Ne Tanrıçasıdır?

 Minerva, bilgeliğin, sanatların, tıbbın, ticaretin ve şiirin tanrıçasıdır. Minerva aynı zamanda savaşı da temsil etmektedir. Vahşi ve savaş niteliği ile devletin savunucusudur. Zanaatı ve ticaretin koruyucusudur.

 Minerva Kimdir?

 Minerva, Roma İmparatorluğunun tanrıçasıdır. İtalyan bir el sanatçısıdır. Ancak Minerva’nın yerli olduğu da düşünülmektedir. Minerva isminin anlamı ise hatırlamaktır. Aynı zamanda Jüpiter’in kızıdır. 19-23 Mart tarihlerinde Minerva için bir festival düzenlenmektedir. Kökeni Etrüsk tanrıçaya dayanmaktadır.

Haberin Devamı

 Minerva’nın Hikâyesi Nedir?

 Minerva’nın Jüpiter’in kafasından doğduğu düşülmektedir. Bundan dolayı Jüpiter’in kızı olarak kabul edilmektedir. Minerva, Jüpiter ve Juno ile Capitol Üçlüsü olarak tapınılmaktadır.

 İnanışa göre, Aeneas Truva’dan kaçmaktadır. Eanes Mineva’nın heykelini tapınağa getirmiştir. Bu heykel ile şehir kötülüklerden korunacağına inanılmaktadır. Minerva aynı zamanda bekâreti ile bilinmektedir. Aynı zamanda Mars’ın aşkını Minerva reddetmiştir.