Eğitim Msmpeng.exe Nedir, Nasıl Kapatılır? Msmpeng.exe Neden Yüksek Cpu Ve Disk Kullanır?

Msmpeng.exe Nedir, Nasıl Kapatılır? Msmpeng.exe Neden Yüksek Cpu Ve Disk Kullanır?

08.12.2021 - 17:13 | Son Güncellenme:

Windows 10 sisteminde msmpeng.exe isimli bir dosya görebilmek mümkündür. Bu dosya C içerisinde bulunabilmektedir. Aynı zamanda bu msmpeng.exe dosyası Windows Defender’in temel dosyalarından biridir. Windows Defender ise antirvirüs programıdır. Peki ya msmpeng.exe nedir? Msmpeng.exe nasıl kapatılır? Msmpeng.exe neden yüksek CPU ve disk kullanılır tüm detayları ile derledik.

Msmpeng.exe Nedir, Nasıl Kapatılır Msmpeng.exe Neden Yüksek Cpu Ve Disk Kullanır

Msmpeng.exe; Windows 10’un antivirüs programı olan Windows Defender’in temel dosyasıdır.

Msmpeng.exe Nedir?

Msmpeng.exe bilgisayarları zararlı olan yazılımlara ve virüslere karşı korumaktadır. Kişiler msmpeng.exe kapatana kadar bilgisayarda çalışmaya devam etmektedir. Bilgisayarı açtığımız zaman bu program otomatik bir şekilde açılır. Bilgisayar içerisinde bulunan bütün dosyaları ve programları otomatik bir şekilde kontrol eder.

Aynı zamanda msmpeng.exe bazen otomatik bir şekilde çalışır ve kontrollerini yapmaya devam eder. Bu şekilde bilgisayarları virüslere ve zararlı yazılımlara karşı korur.

Msmpeng.exe Neden Yüksek CPU ve Disk Kullanır?

Msmpeng.exe bellek içerisinde aktif olarak çalışmaktadır. İnternetten indirilen her şeyi sürekli olarak taramaktadır. Eğer bu indirilen dosyalar zararlı veya içerisinde virüs var ise kişileri uyarmaktadır. Msmpeng.exe virüs taraması yaparken aşırı derecede RAM kullanmaktadır. Aynı zamanda aşırı CPU ve disk kullanımı da olmaktadır. Bu aşırı kullanım normal bir durumdur. Bilgisayar da yapacak olan taramanın süresi tamamen işlemci hızına bağlıdır.

Msmpeng.exe Nasıl Kapatılır?

Msmpeng.exe kapatılması veya devre dışı bırakılması önerilmemektedir. Aynı zaman msmpeng.exe kalıcı bir şekilde kapatmanın yöntemi bulunmamaktadır.