Eğitim Müslin Bez Nedir, Ne İşe Yarar? Müslin Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Müslin Bez Nedir, Ne İşe Yarar? Müslin Kumaş Özellikleri Nelerdir?

11.12.2021 - 03:41 | Son Güncellenme:

Müslin bez, % 100 pamuk dokulu bir tekstil ürünüdür. Müslin bez özellikle bebekli ailelerin çok yakından tanıdığı bir kumaş türüdür. Bebek kıyafetleri, temizlik ürünleri ve nevresim takımları gibi sağlık riski bulunmayan üst kalite kumaşlardır. Dokuma şekli ihtiyaca göre ayarlanabilen çok ince şeffaf olanlarından çok kalın hatta kaba dokuma özellikli olarak üretilmektedir. Bu konuda sizin için, müslin bez nedir, ne işe yarar? Müslin kumaş özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Müslin Bez Nedir, Ne İşe Yarar Müslin Kumaş Özellikleri Nelerdir

Müslin bez, pamuk dokulu, nefes alabilen, ter çeken özellikli bir kumaştır. Irak Musul şehrinde dokunarak satışa sunulan ve global alanda kullanılan bir kumaştır.

Müslin Bez Nedir? Ne İşe Yarar?

Müslin bez, farklı kalınlıklarda üretilen, pamuk dokulu ve sağlıklı bir tekstil ürünüdür. İnce ve şeffaf türleri çok bilinmekte olup bebek- çocuk ürünleri üretiminde öncelikli olarak kullanılmaktadır. Adını üretildiği şehirden alan müslin bez, Irak’ın Musul kentinde üretilmektedir.

Müslin Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Müslin kumaş özellikleri tercih nedenidir. Sağlık katkısı, kolay kullanımı ve her işe uygun üretim yapabilme şansı vermesiyle aranan bir kumaş türüdür.

Haberin Devamı

0 saf pamuk ipliğinden üretilmektedir.

Nefes alabilme özelliğine sahiptir.

Bebek ürünlerinde tercih edilme nedeni terletmez, sıvıyı emer,

Sağlam dokulu ve sağlıklı bir üründür.

Müslin kumaşlar bebek- çocuk ürünleri öncelikli olarak pek çok alanda kullanılabilmektedir. Ticari olarak en çok göze çarpan müslin kumaş ürünler; bebek kıyafetleri ve ev tekstil ürünleridir. Kalınlığına göre bebek ağız bezinden, zıbına, emzirme örtüsünden, kundak bezine kadar kullanılmaktadır.