Eğitim Müslin Örtü Nedir, Nerelerde Kullanılır? Müslin Kumaş Ne İşe Yarar?

Müslin Örtü Nedir, Nerelerde Kullanılır? Müslin Kumaş Ne İşe Yarar?

09.03.2022 - 16:57 | Son Güncellenme:

Müslin örtü, sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanının fazla olmasından dolayı da önem teşkil eden kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Müslin örtü nedir öğrenebilir ve buna göre de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Müslin örtü nedir, nerelerde kullanılır? Müslin kumaş ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Müslin Örtü Nedir, Nerelerde Kullanılır Müslin Kumaş Ne İşe Yarar

Müslin örtü, pamuklu kumaştır ve bu açıdan da nefes alan ve terletmeyen bir örtüdür. Düz dokunmuş pamuklu bir kumaş olan müslin en çok bebekler için kullan bir kumaş türüdür.

Haberin Devamı

 Müslin Örtü Nedir, Nerelerde Kullanılır?

 Müslin örtü, pamuklu olan örtüdür ve bu nedenle de terletmeyen ve nefes alan bir özelliğe sahiptir. Müslin örtüler pamuksu dokusu sayesinde yüksek bir emiciliğe sahiptir. Günümüzde daha çok bebek kumaşı olarak bilinen Müslin bezler en çok bebek uyku örtüsü, bebek havlusu, bebek omuz örtüsü, bebek ter bezi ya da bebek ağız mendili olarak kullanılır. İlk kez Mısırılar tarafından Müslin kumaş bebek kundaklamak amacı ile kullanılmıştır. Adını ise Irak'taki Musul kentinde üretildiği için Musul kentinden almıştır.

 Müslin Kumaş Ne İşe Yarar?

 Müslin kumaş nefes alan ve terletmeyen bir kumaş olması nedeniyle bebekler için kullanılan bir kumaş haline gelmiştir. Çok amaçlı bir kumaş olan Müslin bebek ağız mendili olarak, kundaklamak için, puset örtüsü olarak, omuz bezi ya da bebek battaniyesi olarak kullanılır. Kolay kuruması nedeniyle havlu ya da peştamal olarak da kullanılması mümkündür.