Eğitim N Harfi Nedir? N Harfinin İngilizce Okunuşu Nasıldır?

N Harfi Nedir? N Harfinin İngilizce Okunuşu Nasıldır?

14.09.2021 - 14:20 | Son Güncellenme:

'N' harfi Türkçe' de kullanılan, alfabemizde yer alan sessiz harflerden biridir. Kullanım durumlarına göre sözcük oluşturmak için kullanılabileceği gibi dilimizde pek çok çeşitli şekilde de kullanılabilir oluşu bu bakımdan 'N' harfini alfabemizde bulunan diğer sessiz harflere göre daha amaçlı hale getirmektedir. 'N' harfi kullanım şekilleri nedir? İngilizce olarak nasıl telaffuz edilir tüm detayları ile derledik.

N Harfi Nedir N Harfinin İngilizce Okunuşu Nasıldır

 'N' harfi alfabemizde bulunan 29 harften biridir. Sessiz harf olan 'N' harfi sesli harflerin yanın gelerek sözcük oluşturmayı sağlar.

Haberin Devamı

 'N' Harfinin Çeşitli Kullanım Şekilleri

 Dilimizde sözcükler kimi zaman sadece anlam ifade etmezler duyguları dile getirirken de sözcükleri kullanırız. 'N' harfi de bu sözcükleri oluştururken kullandığımız harflerden biri olmasının yanı sıra, şaşkınlık, öfke, üzüntü gibi ani karşılaşılan durumlarda ağzımızdan çıkan kelimeleri (Ne!, Nasıl!) oluşturur.

 'N' Harfinin İngilizce Telaffuzu

 İngilizce kelimelerle birleşince 'N' harfinin telaffuzunun tek başına telaffuz edilirken ki sesinden farklı olacağını unutmamak gerekir. Tek başına telaffuzu şu şekildedir; ''-en'' 

 Akılda kalıcı olması için Türkçe 'N' harfinin tek başına telaffuzunun (-ne) tam tersi şeklinde okunduğunu (-en) hatırlamak etkili olacaktır. 

Yazarlar