Eğitim Nevşehir Kalesi Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Nevşehir Kalesi Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

11.11.2021 - 05:23 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan şehirlerden biriside Nevşehir şehridir. Nevşehir'in son derece ilgi çekici bir yapısı olduğu görülmektedir. Özellikle yerli ve yabancı birçok turist Nevşehir'i ziyaret etmektedir. Nevşehir'de bulunan kalede oldukça önemli yapılardan birisidir. Nevşehir Kalesi nerede? Tarihi Kalenin özellikleri ve hikayesi nedir detayları ile derledik.

Nevşehir Kalesi Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi


Nevşehir'in ilçeleri kadar il merkezide oldukça çok ilgi çekmektedir. Bundan dolayı birçok insan Nevşehir'in merkezini severek gezmektedir. Son yıllarda Nevşehir'i ziyaret eden kişilerin sayısında da artış bulunmaktadır.

Nevşehir Kalesi Nerede?

Nevşehir kalesine gitmek için Nevşehir'in merkezine ulaşmanız gerekmektedir. Zaten şehrin merkezine gelen kişiler eşsiz yapısı ile dikkat çeken bu kaleyi kolaylıkla görmektedir. Kalenin bulunduğu yer ise Eskili mahallesinde yer alan Kale sokak olarak bilinmektedir.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Tarihi yapısı olan bu kale Selçuklular zamanında inşa edilmiştir. Kalenin 1100'lü yıllarda yapıldığı tahmin edilmektedir. Kalenin yapılma amacı ise korunma amacını taşımaktadır. Kale bir tepe üzerine inşa edilmiştir. Altında ise bir yeraltı şehri bulunmaktadır. Bundan dolayı kaleyi merak eden insanlar buraya akın etmektedirler. Son yıllarda daha iyi bir hale getirilen kale bir dönem kapatılmış olsa da daha sonra tekrar açılmıştır. Yani isteyen herkes bu kaleyi giderek ziyaret edebilir.

Kaleye çıkanlar Nevşehir'in eşsiz güzelliğini rahatlıkla görmektedirler. Özellikle kış aylarında karlar altında olan şehir buradan çok güzel seyredilmektedir. Tabi Nevşehir'in kışın oldukça soğuk olduğu da unutulmamalıdır.