Eğitim Nisa Fetva İsminin Anlamı Nedir? Nisa Fetva Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Nisa Fetva İsminin Anlamı Nedir? Nisa Fetva Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

Birlikte kullanım bakımından uyumlu isim arayanlar için Nisa Fetva isimleri oldukça iyi bir seçenek oluşturmaktadır. Özellikle de ikiz bebek sahibi olacak anne baba adaylarının çocuklarına verebilecekleri nitelikte isimler arasında yer almaktadır. Bu nedenle Nisa Fetva isminin anlamı nedir? Nisa Fetva ne demek, ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Nisa Fetva İsminin Anlamı Nedir Nisa Fetva Ne Demek, Ne Anlama Gelir

Nisa Fetva isimleri aynı bebeğe konulabileceği gibi ikiz kardeş olan çocuklara da ayrı ayrı verilebilir. Böylece iki kardeşin isimleri arasında mükemmel bir isim uyumu sağlanabilir.

Nisa Fetva Ne Demek?

Nisa Fetva isimleri ayrı ayrı ikim isim olduğundan dolayı anlamları da birbirinden farklı olmaktadır. Buna göre Nisa isminin anlamı; Kadın demektir.

Fetva isminin anlamı ise; İslam hukukuyla alakalı bir konunun, bir sorunun dinsel hukuk kuralları kapsamında çözümünü açıklayan, şeyhülislam tarafından yahut müftüce verilen hüküm, yanıt demektir. Ayrıca bir işle alakalı yargıda bulunmak, bir işin yapılmasına onay vermek demektir.

Nisa Fetva Kur'an’da Geçiyor mu?

Nisa Kur'an’da geçen bir isim olup aynı zamanda Kur'an’da geçen bir surenin adı olma özelliği barındırmaktadır. Fetva ismi ise Kur'an’da geçmez. Fakat her ismin de çocuğa verilmesi hususunda herhangi bir sakınca yoktur.