Eğitim Nutmeg Nedir, Ne İşe Yarar? Nutmeg Faydaları Nelerdir?

Nutmeg Nedir, Ne İşe Yarar? Nutmeg Faydaları Nelerdir?

05.07.2022 - 17:23 | Son Güncellenme:

Küçük hindistan cevizinin Norveç dilinde bir adı bulunmaktadır. Bu ad nutmeg olarak karşımıza çıkmaktadır. Nutmeg daha çok Hint cevizi olarak bilinen bir meyvedir. Hindistan’da oldukça meşhurdur. Sağlık amacıyla pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Başka bir ismi ise muskattır. Burada bilinmesi gereken ise nutmeg meyvesinin hindistan cevizi ile bir ilgisi olmamasıdır. İşte, tüm merak edilenler.

Nutmeg Nedir, Ne İşe Yarar Nutmeg Faydaları Nelerdir

Nutmeg, Hindistan’da yetişen bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkçe dilinde küçük Hindistan cevizi ve Hint cevizi anlamına gelmektedir. Ancak bu iki farklı meyve arasında isim dışında bir benzerlik bulunmamaktadır. Nutmeg denmesinin sebebi meyvenin baharat hali olmasından kaynaklanmaktadır. Nutmeg meyvesine baharat demek daha doğru bir tanım olmaktadır.

Nutmeg Nedir, Ne İşe Yarar?

Nutmeg meyvesi tropikal bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Karayipler bölgesinde yetiştiği bilinmektedir. Hint cevizi olarak bilinmektedir ve bu cevizin baharat haline nutmeg denilmektedir. Hindistan cevizi ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Nutmeg baharatı daha çok yemeklerde kullanılan bir baharat çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. İçinde krema ve peynir olan her yemekte kolaylıkla kullanılabilmektedir. Kullanılması potasyum yönünden zengin bir yemek için ideal olmaktadır.

Nutmeg Faydaları Nelerdir?

Nutmeg baharatının en bilinen faydası bağışıklığı güçlendirmesi olmaktadır. Yeteri kadar tüketildiğinde bağışıklığın kuvvetlenmesine yardımcı olmaktadır. Potasyum yönünden zengin bir baharat olarak bilinmektedir. Kemiklerin güçlenmesi karşı da bir faydası bulunmaktadır. Stres ve baş ağrısından şikayetçi kişiler için iyi gelen bir nitelikte olmaktadır. Libido arttırıcı bir etkisi de bulunmaktadır.