Eğitim Ogtt Nedir, Açılımı Ne Demek? Ogtt Testi Nasıl Yapılır?

Ogtt Nedir, Açılımı Ne Demek? Ogtt Testi Nasıl Yapılır?

08.09.2022 - 15:39 | Son Güncellenme:

OGTT tıp alanında bir kısaltmadır. Uzun haliyle oral glukoz tolerans testi şeklinde Türkçe üzerinden ifade edilir. OGTT nedir, açılımı ne demek? OGTT testi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ogtt Nedir, Açılımı Ne Demek Ogtt Testi Nasıl Yapılır

 Vücutta glikozu ölçmeye yarayan bir test olarak öne çıkan OGTT tıp alanında bir kısaltma olarak değerlendirilir. Aynı zamanda Uzun hali üzerinden Oral Glukoz tolerans testi şeklinde bilinmektedir.

Haberin Devamı

 OGTT Nedir, Açılımı Ne Demek?

 Tıp alanı doğrusunda bir kısaltma şeklinde ön plana çıkan OGTT, Oral Glukoz tolerans testidir. Özellikle vücuttaki glikoz oranını ölçmeye yarayan bir test olduğunu söylemek mümkün. Bu sayede birçok farklı ve ciddi hastalığın teşhisini koymak için önemli bir katkı sağlar.

 OGTT Testi Nasıl Yapılır?

 Genel olarak bu testi yapmak için kişinin 10 ya da 12 saat süresince aç kalması gerekir. Bu bağlamda hastadan kanalımı ile birlikte gerek test işleme yapılır. Standart olarak öne çıkan glikoz miktarına bağlı şekilde yüksek ya da düşük miktarı ölçülür. Böylece diyabet ve benzeri gibi pek çok önemli rahatsızlığın teşhisi noktasında değerlendirilir.